Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΤΟ 2009 ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Tο 2009 θα είναι ένα έτος σταθμός για το δήμο Κορινθίων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό θα δρομολογηθούν πάρα πολλά μεγάλα έργα ,που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης της
Κορίνθου ..
Πρόκειται για έργα που θα εκτελεστούν από την ΔΕΥΑΚ και άλλα από το δήμο Κορίνθίων ..


ΕΡΓΑ ΔΕΥΑΚ

Δημοπρατήθηκε η αποχέτευση ακαθάρτων στην Μπαθαρίστρα (Καλλιθέα ,Νεάπολη, Αγία Άννα όπως και στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από τις φυλακές .Συνολικό κόστος 2 εκατ.877 ευρώ .Τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα για να ολοκληρώσουν τις υποδομές στην περιοχή ..
Δημοπρατήθηκε η αποχέτευση ακαθάρτων απέναντι από το 1ο Λύκειο Κορίνθου .
Δημοπρατείται την επόμενη εβδομάδα η αποχέτευση ομβρίων της Αρχαίας Κορίνθου.
Αμέσως μετά θα γίνει η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αρχαίας Κορίνθου ,το πιο παλαιό δίκτυο του δήμου .Ένα έργο πάνω από 3,5 χλμ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Η χρηματοδότηση των παραπάνω έργων θα προέλθει κατά μεγάλο ποσοστό από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ με την συμμετοχή της ΔΕΥΑΚ που ξεκινά κατ ελάχιστο αο 25% και φθάνει το 38%,γιατί τα χρήματα δεν επαρκούν .

ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Έργα που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης

Τον Απρίλιο δημοπρατούνται πολλά έργα από το δήμο Κορινθίων με σημαντικότερο το έργο της πεζοδρόμησης του κέντρου της Κορίνθου (δημοπρατείται στις 21 Απριλίου)Προυπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ .

Δημοπρατήθηκε χθες το Πνευματικό Κέντρο Εξαμιλίων συνολικού προυπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ .
Θα υπάρξουν και νέες πεζοδρομήσεις σε όλη την Κόρινθο συνολικού προυπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ (πεζοδρομήσεις ηλεκτροφωτισμός )
Σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση και πεζοδρόμηση στην περιοχή των Τσακωνίκων ,όλοι οι κάθετες οδοί της Μεγάλου Αλεξάνδρου .
Παράλληλα θα γίνουν μεγάλα έργα ασφαλτοστρώσεων σε όλα τα μέρη του δήμου Κορινθίων .
Αναμένεται να δημοπρατηθούν πλατείες στον Άγιο Γεώργιο ,στα Αγιαννιώτικα , στην Μπαθαρίστρα , στην Καλλιθέα και Νεάπολη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: