Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ


-4 νέες σχολικές μονάδες ανακοίνωσε ο υφυπουργός
-100.000 ευρώ για την προμελέτη του ξενώνα στο Ε.Ε.Ε.Κ


Με δώρα κατέφτασε ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος την Κυριακή στην Κορινθία σε μια επίσκεψη η οποία είχε να κάνει με το αντικείμενο, δηλαδή τις σχολικές μονάδες, κόντρα στις επισκέψεις των τελευταίων ημερών οι οποίες εμπεριέχουν πολιτικές ομιλίες και όχι επισκέψεις στα αυτό καθ αυτό αντικείμενα των στελεχών τα οποία φτάνουν στην περιφέρεια Πελοποννήσου.



Ανδρέας Λυκουρέντζος –Υφυπουργός Παιδείας
«4 νέες σχολικές μονάδες κατασκευάζονται στο νομό»

«Το πρόγραμμα σχολικής στέγης φτάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ για μονάδες Α Βάθμιας και Β Βάθμιας , πρόγραμμα 40 εκ ευρώ για σχολικής στέγη τριτοβάθμιας εκπαίδευση θα υλοποιηθεί μέσα από τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Σημασία έχει ότι 20 σχολικές μονάδες θα παραδοθούν σε αυτό το πενταετές πρόγραμμα.»
Τα αιτήματα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κορινθίας και των δήμων έλαβαν πράσινο φως και εντάσσονται στην 4η προγραμματική περίοδο. Έτσι λοιπόν νέες μονάδες θα έχουμε στο δήμο Ευρωστίνης, κατασκευάζεται το Δημοτικό σχολείο Δερβενίου, στο δήμο Κορινθίων με 2 μονάδες , τη νέα πτέρυγα του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Κορίνθου καθώς και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Αγίου Γεωργίου και στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας με την κατασκευή του Νηπιαγωγείου του Λουτρακίου. Ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 6 εκ 400 χιλιάδες ευρώ. «Είναι σημαντικό να αποδεικνύουμε με πράξεις την ηθική και πολιτική ακεραιότητα, ότι ο προγραμματισμός και οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις . Η δέσμευση μας είναι πως το 80% της 4ης προγραμματικής περιόδου κατευθύνεται στην περιφέρεια, ξέρετε επίσης ότι η υλοποίηση της Γ προγραμματικής έφτασέ να ξεπεράσει τους προβλεπόμενους πόρους , να φτάσει το 107% κι αυτό γιατί η κυβέρνησή μας από το Μάρτιο του 2004 με συστηματική προσπάθεια με συνεργασία νομαρχιών και εταίρους της χώρας φτάσαμε στα υψηλά αυτά ποσοστά.»


«100.000 ευρώ για τον ξενώνα στο Ε.Ε.Ε.Κ»

Ο υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος υπογράφει και 100 χιλιάδες ευρώ προς τη νομαρχία Κορινθίας για την προμελέτη κατασκευής ξενώνα στην περιοχή του Ε.Ε.Ε.Κ ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ολοκληρωμένης παρέμβασης για τα παιδιά τα οποία χρίζουν ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
«Η ευαισθησία είναι δεδομένη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες κι αυτό εκδηλώνεται με πολλαπλές παρεμβάσεις, τμήματα ένταξης, κατ οίκον διδασκαλία, με το νόμο 36/99 , για πρώτη φορά πραγματικά έχουμε ολοκληρωμένη παρέμβαση στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Χρειάζονται και άλλα βήματα και σοβαρέ σ πιστώσεις υπάρχει όμως ο σχεδιασμός , υπάρχει το όραμα , υπάρχει και η προοπτική» κατέληξε ο υφυπουργός .

Δεν υπάρχουν σχόλια: