-Προσπάθειες για την αναβάθμιση της περιοχής
- Πνευματικός: Νομιμοποίηση και όχι κατεδάφιση των κτισμάτων
Γνωστά και ως κτίρια «φαντάσματα» σε προυπαντίζουν στην πόλη της Κορίνθου αν έρχεσαι από Δυτική Κορινθία. Τα κτίρια στο Κανταρέ στέκουν εγκαταλελειμμένα και μισογκρεμισμένα , βορά στη φθορά του χρόνου , ως αποδείξεις της μη παρέμβασης αλλά και του γραφειοκρατικού αλαλούμ.
Από την εποχή Θωμαίδη , με αντιδήμαρχο το Χρήστο Μπισμπίκη ακόμα ακούγαμε για τις αποφάσεις κατεδάφισης των κτιρίων, την ευθύνη που είχε η νομαρχία για υλοποίηση αυτών και φυσικά την εκπεφρασμένη θέληση του δήμου Κορινθίων να συμβάλει με όποιους τρόπους έχει , με μηχανική κυρίως υποστήριξη να βοηθήσει στον καθαρισμό της περιοχής.
Σήμερα , Απρίλιος του 2009 , ο προσανατολισμός έχει αλλάξει κυρίως επειδή η γραφειοκρατία έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, επειδή ακόμα και σήμερα τα κτίρια «φαντάσματα» παραμένουν στο Κανταρέ προκαλώντας αρνητική εντύπωση στον επισκέπτη και πε
ραστικό αλλά και υποβαθμίζοντας στην ουσία την περιοχή και την είσοδο της πόλης από τα δυτικά.
«Τελευταία λύση η κατεδάφιση»
Η κατεδάφιση λοιπόν εμφανίζεται ως η έσχατη λύση και εφόσον δεν δώσει καρπούς η προσπάθεια νομιμοποίησης των συγκεκριμένων κτισμάτων , πράξη που θα επιτρέψει την αναβάθμισή τους , και συνολικότερα την αλλαγή της εικόνας της περιοχής του Κανταρέ. «Ανήκουν σε ανθρώπους αξιόλογους, αναφέρει ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, η προσπάθεια μας για τα συγκεκριμένα ακίνητα από την αρχή είναι μεγάλη. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί τα τελευταία δυο χρόνια είναι μια αφού σας δήμος ουσιαστικά δεν μπορούμε αλλιώς να επέμβουμε. Επειδή οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες , μπορεί να φτάσουν και τα 8 χρόνια , έχουμε επιλέξει συναινετική οδό. Δίνουμε την ευκαιρία μήπως και τα κτίρια αυτά νομιμοποιηθούν και κατ επέκταση αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση και της όλης περιοχής. Η κατεδάφιση θα είναι η τελευταία λύση για εμάς.»
«Αν κατεδαφιστούν δεν ξαναχτίζονται»
Η λύση της κατεδάφισης έχει μπει στην άκρη προς το παρόν και ένεκα της μεγάλης καθυστέρησης κυρίως όμως διότι αν αυτή συντελεστεί τότε στο σημείο δεν θα είναι δυνατή καμία άλλη ανέγερση. Στο σημείο υπάρχουν προβλήματα με την αρχαιολογία, αλλά και θέματα αποστάσεων τόσο από την Παλιά Εθνική Οδό όσο και από τον αιγιαλό. Στο σημείο θα έχουμε λοιπόν καθαρά παραλία και τίποτα άλλο, ο δήμος με την συναίνεση ωστόσο επιδιώκει να υπάρξουν καταστήματα τα οποία θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην οικονομική ενίσχυση.
«Και δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων»
Προς της κατεύθυνση της αναβάθμισης της περιοχής ς κινούνται και οι ενέργειες για την επέκταση των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων . Το Κανταρέ μαζί με την περιοχή του Αγίου Γεωργίου δεν έχουν ενταχθεί , η ανακοίνωση αφορά τις Φυλακές, την Αγια Άννα, την Καλλιθέα και την Νεάπολη. «Η δέσμευση σήμερα, δηλώνει ο δήμαρχος Κορίνθου, είναι πως από τις εκπτώσεις που πετύχαμε , και ήταν μεγάλες, στα έργα που δημοπράτησε η ΔΕΥΑΚ θα καταφέρουμε να εντάξουμε και το έργο αυτό. Ήδη για τον Άγιο Γεώργιο η μελέτη έχει γίνει και τα χρήματα επαρκούν. Θα κάνουμε το ίδιο και για το Αρχαίο Λιμάνι αφού και εκεί παρ ότι είναι παραλιακό το σημείο έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα. Θα εκλείψει έτσι σε όλο το δήμο το πρόβλημα της αποχέτευσης των ακαθάρτων και των ομβρίων»
Τετάρτη 22 Απριλίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου