Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ

Θα διατρανώσουμε και θα διατυπώσουμε την κραυγή απελπισίας του νομού μας για το πρόβλημα που έχουμε με την διάβρωση των ακτών ,δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Βέλου Θεόδωρος Λαμπρόπουλος αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των δημάρχων στις 9 Μαίου στα διόδια του Ζευγολατιού για το θέμα της διάβρωσης .
Βέβαια μετά την εκδήλωση του Σαββάτου στα Μαύρα Λιθάρια της Ευρωστίνης θα πρέπει να αντιληφθούν οι αιρετοί μας πως θα πρέπει πολύ κινηθούν ώστε να μεταφέρουν κόσμο προς τα διόδια γιατί αλλιώς θα αποτελέσουν γραφικές φιγούρες θλιμμένες και «βαριεστημένες » δίπλα στα πανό διαμαρτυρίας .Τι να πράξουν; Απλούστατον! Να ανοίξουν τους εκλογικούς τους καταλόγους ο καθείς και να κινητοποιήσουν τους «ευεργετημένους κυρίως».

Δεν ήταν εικόνα αυτή που αντικρίσαμε στην Ευρωστίνη το περασμένο Σάββατο. Δεν αρμόζει για ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα ,δυσεπίλυτο, να μην παρευρίσκονται οι πολίτες της περιοχής που κινδυνεύουν οι περιουσίες τους ,να μην συμπαρίστανται όλοι οι δήμαρχοι του νομού και να μην είναι παρόντες οι κυβερνητικοί βουλευτές .Δεν είναι θέμα που προκαλεί διαθέσεις αντιπολιτευτικές για κανέναν ,είναι εικόνα κάκιστη αυτή που παρουσιάστηκε και οι απουσίες ήταν ηχηρές και με σημασία.
Τα προβλήματα του νομού είναι πολλά και μεγάλα. Πολλές φορές έχουμε κατανοήσει την αγωνία και τα αδιέξοδα των αυτοδιοικητικών με πολιτικές που έρχονται να εφαρμοστούν εις βάρος της Αυτοδιοίκησης .Δεν μπορούμε όμως να γνωρίζουμε τα προβλήματα ,να υπογραμμίζουμε την αδιαφορία και ολιγωρία των κυβερνώντων και κατόπιν τούτου ,όταν μιλάμε για κινητοποίηση και διεκδίκηση επειδή δεν αφορά το «Αρχοντοχώρι»μας , ν’ απέχουμε .Φανταστείτε αγαπητοί αναγνώστες να μην είχαν λάβει οι δήμαρχοι μας και απόφαση στην ΤΕΔΚ για την διάβρωση των ακτών ,να μην είχαν δηλώσει την στήριξη τους στον δήμαρχο Κουρτζή και την παρουσία τους επίσης, δεν θα πήγαινε κανείς!
Τώρα δηλαδή στα διόδια Ζευγολατιού αναρωτιέμαι πώς φαντάζονται την διαμαρτυρία τους ώστε οι κυβερνώντες να αισθανθούν πως ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΣΟΒΑΡΟ. Δεν χρεώνω μόνο τους απόντες δημάρχους, χρεώνω και τον δήμαρχο της Ευρωστίνης από τον οποίο περίμενα πολλά περισσότερα για ένα θέμα που ομολογουμένως το έχει κινήσει ,το έχει κάνει να απασχολεί, για ένα θέμα που απειλεί στα σοβαρά τον δήμο του .Περίμενα καλύτερη οργάνωση και περισσότερες παρουσίες πολιτών .
Στις 9 Μαίου θα υπάρξει ,λοιπόν, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την διάβρωση.
Οι δήμαρχοι αναμένεται να κλείσουν το δρόμο για μισή ώρα ,θα μοιράσουν και φυλλάδια για να κάνουν γνωστό το πρόβλημα.
«Θα κάνουμε μια διαμαρτυρία σε πολιτισμένα πλαίσια χωρίς να προκαλέσουμε καμία κυκλοφοριακή συμφόρεση .Στην πρώτη φάση θα δείξουμε σαν αυτοδιοικητικοί πως σεβόμαστε τους Έλληνες δημότες αλλά απαιτούμε να σεβαστεί η πολιτεία και εμάς και να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν νομός»,λέει ο Θεόδωρος Λαμπρόπουλος .
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα θέμα πολύπλοκο και άκρως σοβαρό που δύσκολα θα αντιμετωπιστεί στο σύνολό του .. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης έδρασε ακαριαία ,είναι αλήθεια και με προσωπική του επιστολή προς τον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ του ζητά να επισκεφθεί την Κορινθία ,την πληττόμενη από την διάβρωση περιοχή και να διαπιστώσει τις καταστροφές που έχει υποστεί αλλά και τους υφιστάμενους κινδύνους. Προτείνει συνάντηση με όλους τους αρμοδίους φορείς για να εξεταστούν όλοι οι δυνατοί τρόποι αποκατάστασης των ζημιών και της συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος.
Θα ήθελα την τοποθέτηση των κυβερνητικών βουλευτών μας ή την παρέμβαση τους στον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.
Θα επιθυμούσα επίσης και την παρέμβαση του υπουργού μας Αναστάση Παπαληγούρα που γνωρίζω πως με τον κύριο Σουφλιά τον συνδέει μακρόχρονη φιλία.. Να πείσει τον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ να έλθει στα μέρη μας να δει την διάβρωση που έχει κατασπαράξει στο διάβα της τις ακτές του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: