Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΕΞΟΔΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ

-Ουρές στα διόδια Ζευγολατιού και Σπαθοβουνίου
-Ο Έλλην της… αρπαχτής! 20 λεπτά καπέλο στα βενζινάδικα της εθνικής


Με τα παιδιά τους , τα σκυλιά τους , τις βαλίτσες ωσάν να πήγαιναν ταξίδι χωρίς επιστροφή οι εκδρομείς της Πασχαλιάς εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα «σαν κυνηγημένοι» αναζητώντας στην ύπαιθρο το… χωριό που κανείς δεν έχει ως γνήσιοι Αθηναίοι και πρωτευουσιάνοι.
Η έξοδος κορυφώνεται απόψε το βράδυ, βλέπετε η Κυριακή είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία του οβελία και στο ψήσιμό του, σημειωτέον βέβαια όλοι θέλουν να κάνουν Ανάσταση στον προορισμό που για όποιους λόγους έχουν επιλέξει.


«Ουρές 3 χλμ σε Ζευγολατιό και Σπαθοβούνι»

Έως αυτόν όμως υπάρχει δρόμος μακρύς και δύσκολος, οπλισμένος με υπομονή πρέπει να είσαι αφού έξοδος και μάλιστα Πασχαλιάς χωρίς ουρές – ως επί το πλείστον στους σταθμούς διοδίων – και ταλαιπωρία δεν υπάρχει , τουλάχιστον σε αυτήν την χώρα. Στα διόδια Ζευγολατιού και Σπαθοβουνίου λοιπόν, σταθμοί ανάμεσα σ εσάς και στην όμορφη Πελοπόννησο , οι ουρές άγγιξαν τα 3 χιλιόμετρα και η αναμονή; Ξεπέρασε ακόμα και τα 20 λεπτά. Τα παράπονα αρκετά αφού όλοι θέλουν γρήγορα να περάσουν , αν και ξέρουν πως ελάχιστες είναι πια οι φορές που ανοίγουν τα διόδια για την διευκόλυνση των οδηγών. Η κακή κατάσταση στην Κορίνθου – Πατρών , εκεί όπου το αντίτιμο μάλιστα ακρίβυνε πρόσφατα , αιτία για τα αυξημένα παράπονα «πληρώνουμε για να είμαστε υποψήφια θύματα» κάποιες από τις φράσεις που ακούστηκαν.


«Επί ποδός η τροχαία – έκτακτα μέτρα έως σήμερα στις 22:00»

Η έξοδος έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες της τροχαίας η οποία καλείται να διασφαλίσει την μετακίνηση των οδηγών και την τάξη. Σε όλο το μήκος του εθνικού δικτύου της δικαιοδοσίας της η Α.Δ Κορινθίας έχει «στήσει» μπλόκα με σκοπό να αποφευχθούν τα ατυχήματα, έχοντας κινητοποιήσει στο σύνολό του το ανθρώπινο δυναμικό της. «Είμαστε επί ποδός για την ασφαλή κίνηση των εκδρομέων, δηλώνει ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας Κώστας Σκαλτσάς, η έξοδος ξεκίνησε με χαλαρούς ρυθμούς την Μεγάλη Τετάρτη και κορυφώνεται σήμερα. Η αστυνομική διεύθυνση είναι στους δρόμους με σκοπό να μην υπάρξουν ατυχήματα, όλοι οι εκδρομείς να φτάσουν σώοι στον προορισμό τους.»
Έκτακτα μέτρα σε όλο το εθνικό δίκτυο ισχύουν από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης. Βαρέα οχήματα με ωφέλιμο άνω του 1,5 τόνου δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν από τις 15:00- 22:00 , απαγόρευση που ισχύει έως το Μεγάλο Σάββατο. Οι ίδιες απαγορεύσεις θα ισχύσουν , στο ρεύμα εισόδου πια όμως, την Δευτέρα του Πάσχα.


«Ο Έλλην ξεσπαθώνει και… αισχροκερδεί!»

Ή μεγάλη έξοδος είναι παράλληλα όμως και ένας τρόπος για κάποιους να βγάλουν περισσότερα χρήματα δίχως μάλιστα επιπτώσεις. . Βενζινάδικα λοιπόν στην εθνική οδό , κυρίως εκείνα που βρίσκονται στο ρεύμα εξόδου , καπελώνουν την τιμή της βενζίνης έως και 20 λεπτά το λίτρο εκμεταλλευόμενοι την μη επιλογή του οδηγού ο οποίος θα χρειαστεί ενδεχομένως ανεφοδιασμό. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα πρατηρίου μεγάλης εταιρείας στο 20ό χιλιόμετρο της Εθνικής Πατρών- Αθηνών που πουλάει βενζίνη προς 0,949 ευρώ, ενώ στο 93ο χλμ., πρατήριο της ίδιας εταιρείας την πουλάει προς 1,019 ευρώ, επτά λεπτά ακριβότερα. Για το λόγο αυτό πολλοί από τους ταξιδιώτες φουλάρουν τα οχήματά τους από ον τόπο εκκίνησή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: