Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

130 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

-Γ. Παπαθανασίου: Η Πελοπόννησος αναγεννάται!
-Το ΓΚΠΣ έφυγε το ΕΣΠΑ έρχεται…


Ταλαιπωρημένη και καμένη στην κυριολεξία η Περιφέρεια Πελοποννήσου πασχίζει από το 2007 να αναγεννηθεί στην κυριολεξία από τις στάχτες της! Τα επιμελητήρια της όλους αυτούς τους μήνες μίλησαν για τον αναπτυξιακό νόμο , για τα κί9νητρα , για την παράταση που θα έπρεπε να δοθεί στην Πελοπόννησο. Παράλληλα η κυβερνητική δέσμευση πως τα χρήματα τα κοινοτικά θα έρθουν στην περιφέρεια . και ήρθαν;
Η απάντηση έρχεται από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα στης Περιφέρειας Πελοποννήσου , συνάντηση βεβαίως στην οποίαν έλαβαν και άλλοι φορείς μέρος όπως τα επιμελητήρια.


«130 εκ έργα στην Πελοπόννησο»

«Είναι θετική η έκβαση του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, είχα δεσμευτεί πως δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ και αυτό το υλοποιήσαμε. Μπροστά μας τώρα είναι το ΕΣΠΑ, ένα στοίχημα το οποίο δεν θα πρέπει να χαθεί για κανέναν ούτε και για την Πελοπόννησο. Το ΕΣΠΑ είναι ήδη σε εξέλιξη , έργα ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ αυτή την εβδομάδα προκηρύσσονται έργα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά δηλαδή έχουμε 130 εκατομμύρια ευρώ σε έργα από το σύνολο των 417 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία δικαιούται η Πελοπόννησος.»


«Στόχος μια ανεπτυγμένη Πελοπόννησος.»

Ο υπουργός μίλησε με νούμερα δίνοντας παράλληλα όμως και την προοπτική της περιφέρεια ση οποία για πολύ καιρό φιγούραρε στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης από πλευράς ανάπτυξης . «όλα πάνε καλά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας. Η Πελοπόννησος αναζητά την ανάπτυξη, μια περιφέρεια η οποία έζησε τον εφιάλτη και καταστράφηκε το 2007. Οι άνθρωποί της δείχνουν διάθεση να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να τοποθετήσουν την περιφέρεια στη θέση που της αρμόζει στον αναπτυξιακό χάρτη . Πρόσφατα μάλιστα δώσαμε έγκριση και για μια μονάδα φωτοβολταικών στην Αρκαδία. Συνεχίζουμε με αυτούς τους ρυθμούς έχοντας πάντα καλή συνεργασία.»


Την καλή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας. Το Υπουργείο το οποίο είναι το καθοριστικό για την υλοποίηση έργων επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος


«Είναι δίπλα μας ο Υπουργός με αποδείξεις»

Είχαμε μια σύσκεψη για όλα όσα απασχολούν και αφορούν την Πελοπόννησο. Εγώ ευχαριστώ τον υπουργό ο οποίος είναι πολύ καλός μου φίλος, κυρίως επειδή τον 1,5 χρόνο που είναι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει σταθεί στο πλευρό μου με αποδείξεις και αυτό έχει σημασία για εμάς προκειμένου να φέρουμε εις πέρα στο δύσκολο έργο μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: