Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

- Μια αξιόλογη πρόταση για την αγορά της Κορίνθου, απο απλούς συμπολίτες μας. Δυστυχώς οι Κορίνθιοι για άλλη μια φορά προτίμησαν τον καναπέ τους

Σαν Κορίνθιοι όλοι γνωρίζουμε την κεντρική αγορά της πόλης μας με τα ψαράδικα, τα μανάβικα και όλων των ειδών τα μαγαζιά μικρά- έως πολύ μικρά τα περισσότερα άβολα θα έλεγα άκομψα που δεν δίνουν και την καλύτερη εντύπωση στους επισκέπτες της.
Βλέπετε κτίστηκε πριν ογδόντα και πλέον χρόνια. Φαντάζομαι τότε ήταν το καύχημα της πόλης ίσως και το κυριότερο σημείο συνάντησης των Κορινθίων για μια καλημέρα, για ένα σχόλιο, για ένα κουτσομπολιό βρε αδελφέ.
Τα χρόνια πέρασαν και αργά αλλά σταθερά η αγορά έχανε την λάμψη της έχανε τα καθημερινά ραντεβού γιατί άρχισε να προσφέρει εκτός των ποιοτικών εμπορευμάτων (και βέβαια λόγω ελλείψεως υποδομών) απαίσιες οσμές που σε απομάκρυναν ταχέως.
Σιγά μη κάτσω εκεί να συνομιλήσω όταν όλων των ειδών τα “αρώματα” με πνίγουν.
Όσο για το κτίριο, δεν θα γράψω εγώ για την εμφάνισή του το αφήνω σε εσάς να δώσετε τίτλο.
Εκεί βέβαια όλα τα μαγαζιά είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που προσπαθούν οι περισσότεροι να βγάλουν ένα καλό μεροκάματο. Τώρα αν υπάρχουν και κάποιοι πιό φτιαγμένοι οικονομικά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει.
Τώρα θα μου πείτε προς τι το σημερινό άρθρο απλά απο τότε που ανέλαβε ο Αλέκος Δήμαρχος έπεσαν στο τραπέζι ένθεν και ένθεν προτάσεις, γκρίνιες, αντιπαραθέσεις σύμφωνα με το πως το ήθελε ο καθένας λες και η αγορά είναι ιδιοκτησία εκατό ίσως διακοσίων ανθρώπων ενώ ξέρουμε ότι ανήκει σε όλους μας.
Στο τέλος-τέλος πρώτα έχουν γνώμη οι Κορίνθιοι και μετά όλοι οι άλλοι.
Έτσι λοιπόν μια ομάδα σκεπτόμενων Κορινθίων μακριά απο μικροκομματικά και πολιτικά συμφέροντα με μπροστάρη τον Λάμπρο Κωστάρα έναν αξιολογότατο επιστήμονα και συνεργάτες με γνώση και εμπειρία ξεκίνησαν μια προσπάθεια για την αγορά της πόλης μας.
Χθες το βράδι στο μικρό θέατρο του Δημαρχείου κάλεσαν άρχοντες και λαό για να δουν να ακούσουν και να ρωτήσουν αλλά και να εκφέρουν γνώμη αρνητική ή θετική. Όλα μετράνε.
Θα έλεγα οι Άρχοντες όλοι ήταν εκεί ή σχεδόν όλοι όμως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι απουσίαζαν παντελώς λίγο έως ελαχιστος κόσμος όπως πάντα θέλετε τριάντα άντε σαράντα Κορίνθιοι μα τέλος πάντων μόνο τόσοι ενδιαφέρεστε για το μέλλον των παιδιών σας για το μέλλον της πόλης μας.
Kαταλαβαίνω τα προβλήματα πολλά, η καθημερινότητα δύσκολη για όλους, όμως και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής και εσείς νομίμως απουσιάζετε, μετά παραπονιέστε ότι αποφασίζουν για σας χωρίς εσάς και ότι σας θέλουν για ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια μα η επιλογή βαρύνει όλους εσάς και όχι τον Δήμαρχο.
Ο Δήμαρχος έχει μια άποψη σωστή - λάθος αυτή είναι σας ζητάει παρεμβάσεις και αδιαφορείτε και μετά ζητάτε ρέστα όμως ξεχνάτε ουδέν λάθος μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο.
Να γυρίσουμε όμως στην αγορά είδαμε μια πρόταση πολύ καλή που επιδέχεται διορθώσεις και θα έλεγα με τα λίγα που ξέρω αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις αλλά βρε αδελφέ μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως και γιατί.
Πόσα θα δώσει ο Δήμος αλλά και πόσα θα εισπράττει κάθε χρόνο εδώ θέλω να πω ότι η παρουσία των ιδιοκτητών και ενοικιαστών της αγοράς σημαίνει ότι και οι ίδιοι θέλουν καλύτερη ποιότητα εργασίας έστω και αν γνωρίζουν ότι τα ενοίκια θα αυξηθούν σε σημερινά δεδομένα ίσως αυτό που επιζητούν όταν θα έλθει η ώρα να έχουν προτεραιότητα στην ενοικίαση των καταστημάτων και εγώ δεν είμαι αντίθετος σε αυτό.
Αρκεί βέβαια όλοι να περάσουν απο τις νόμιμες διαδικασίες χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις, γιατί κανείς δεν είναι υπεράνω των νομίμων διαδικασιών.
Σημαντική βέβαια η παρουσία του Αλέκου Πνευματικού και σχεδόν όλων των επιτελών του και του κ.Γιώτη και του κ.Κασίμη και κ.Λούμπα όλοι με άποψη που την χρειαζόμαστε, θα έλεγα ο Δήμαρχος συνεχάρη τους υπευθύνους της πρότασης και κατ’αρχήν θετικός είπε βέβαια ότι έχει δύο-τρεις ανάλογες προτάσεις που όλες θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων και αυτή με την μεγαλύτερη συναίνεση θα προχωρήσει για το καλό της πόλης και το συμφέρον των Κορινθίων.
Μα πάνω απ’όλα μια αγορά που θα ξαναβρεθούμε όλοι για μια καλημέρα, ένα σχόλιο ένα κουτσομπολιό.
Τέλος η τηλεοπτική αποχαύνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: