Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

H EΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Συνεχώς ακούγεται η καραμέλα ότι δεν έχουμε άντρες, λείπουν από δω, λείπουν από ‘κει. Τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούν οι σημερινοί κακοποιοί είναι πολύ πιο σύγχρονα απ’αυτά που διαθέτει η αστυνομία.
Και μέσα σε όλα αυτά και σε άλλα πολλά μαθαίνουμε ότι ο Αρχηγός διέταξε να βγουν όλοι οι Αστυνομικοί υπάλληλοι έξω και ν να κάνουν αστυνόμευση.
Μοιάζουν με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μένουν απροπόνητοι και μερικές φορές ο προπονητής τους έχει ανάγκη και τους χρησιμοποιεί και γελάει κάθε πικραμένος αφού για να κατέβουν από το ένα τέρμα στο άλλο θέλουν το λιγότερο πέντε λεπτά γιατί οι άνθρωποι περπατούν ,δεν μπορούν να τρέξουν.
Έτσι λοιπόν, μια ολόκληρη ζωή έχει μάθει ο α΄ αστυνομικός υπάλληλος να πρωτοκολλεί έγγραφα.
Ένας άλλος έχει μάθει να δίδει κλήσεις και ένας τρίτος να κάθεται εκεί στο διάδρομο μήπως και συμβεί κάτι υπο τύπον θαλαμοφύλακα.
Αυτό λοιπόν που έχει προ πολλού πάψει να είναι ενεργός και επομένως γυμνασμένος τον φωνάζει ο κ.Αρχηγός και του λέει: ιδού το πεδίον αστυνόμευσης που θα χρειαστεί να κυνηγήσει έναν κακοποιό ή να έρθει και στα χέρια μαζί του.
Αυτά όλα έπρεπε ο κ.Αρχηγός να τα σκεφτεί πριν πει βγείτε έξω και όπως ξέρουμε κάθε θαύμα στην Ελλάδα διαρκεί 3 ημέρες.
Αλλά δεν μας λέει όμως, αυτός που πρωτοκολλούσε τα έγγραφα, αυτός που έδινε τις κλήσεις, αυτός που φύλαγε εκεί στο διάδρομο τι θα γίνουν οι δουλειές που κάνανε; Θα σταματήσουν να εργάζονται αυτά τα τμήματα;
Κατά το παρελθόν παρακολουθούσαμε κάτι δυστυχισμένους αστυνομικούς υπαλλήλους τους οποίους έβαζαν οι υπηρεσίες στα γήπεδα και τους λυπόσουνα την ώρα που τους έβλεπες να τρέχουν πίσω από τους οργανωμένους οπαδούς.
Για όλα αυτά χρειάζονται ειδικές δυνάμεις και να έχεις τουλάχιστον και κάποια επαφή και να μην έχεις εγκαταλείψει χρόνια πολλά το πεζοδρόμιο και έχεις μπει στα γραφεία.
Αλλά θα έχουμε και ένα άλλο φαινόμενο.
Θα παίρνει ο Βουλευτής ή ο Υπουργός και θα λέει: τον τάδε φρόντισε να μην ταλαιπωρείται, και ο διοικητής θα βρεθεί μπρος γκρεμός – πίσω πολιτικός.
Τώρα, μπορεί να γιατρευτεί η κατάσταση. Πως. Ας πάρουνε τους καλογυμνασμένους που είναι κοντά στους Βουλευτές και να βάλουν αυτούς που ήταν μέχρι πρότινος στα γραφεία.
Επίσης και από κάτι δημοσιογράφους που απασχολούν μια στρατιά ολόκληρη. Να δούμε αν θα τους αρέσει ή αν θα πέφτουν βροχή τα τηλέφωνα στον αρχηγό για ν’αλλάξουν αυτούς που δεν μπορούν να τους φρουρήσουν.
Η εγκληματικότητα δυστυχώς δεν πολεμιέται με ημίμετρα αλλά μόνο με μέτρα.
Όταν βγαίνει συνδικαλιστής και λέει ότι εις το τετράγωνο της Βουλής όσοι υπηρετούν είναι παραπάνω απ’αυτούς που υπηρετούν σ’όλη την Πελοπόννησο, αυτό τα λέει όλα.
Και έτσι θα έχουμε οι γέροι να σφάζονται και η ζωή του ανθρώπου θα κρεμιέται από τη διάθεση του πρώτου αλήτη που κυκλοφορεί ελεύθερος για να πράττει ποινικά αδικήματα και τα οποία πολλές φορές μένουν και ανεξιχνίαστα.
Εάν δεν συνεργαστούν οι πολίτες με την Αστυνομία, όχι βέβαια να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους, και αν δεν σταματήσει η καραμέλα ότι όλα αυτά τα φτιάχνουν οικονομικοί μετανάστες τίποτα δεν πρόκειται να διορθωθεί.
Κατηγορούμε Αλβανούς, Ρουμάνους και διαφόρους άλλους και τα δικά μας τα μπουμπούκια είναι πολύ χειρότερα και πιο αδίστακτα απ’όλους αυτούς που αναφέραμε.
Πρέπει ο πολίτης να σταματήσει να πιστεύει ότι η συνεργασία με τα Αστυνομικά όργανα είναι ρουφιανιά.
Απλά είναι υψίστης σημασίας συνεργασία για να καταπολεμηθούν όλα αυτά τα κοινωνικά αποβράσματα.
Εκεί πρέπει να στραφεί η πολιτεία δια των οργάνων της.
Νικηφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: