Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ένα βήμα Μπροστά η Πελοπόννησος

-Βρήκε τα λεφτά για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων
- 150 εκ ευρώ περιμένουν τον… Ιούνιο!

Τρέχει να προλάβει από πέρυσι η περιφέρεια Πελοποννήσου τις προθεσμίες και τα πρόστιμα και ως φαίνεται το τρέξιμο είχε αποτέλεσμα. Αναμένοντας το διάστημα αυτό τις αδειοδοτήσεις για τους δεματοποιητές – αδειοδοτήσεις οι οποίες θα επιτρέψουν την εγκατάσταση και λειτουργία τους – κατόρθωσε ήδη κάνοντας ένα βήμα μπροστά να εξασφαλίσει τα χρήματα για την δημιουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων . «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τα χρήματα , 150 εκ ευρώ , όχι από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους για την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης , της μόνιμης δηλαδή λύσης» ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος στα πλαίσια της συνεδρίασης της 8ης επιτροπής παρακολούθησης τους ΠΕΠ Πελοποννήσου ενημερώνοντας τον επίτροπο της ευρωπαϊκή ένωσης αλλά και τους νομάρχες της Περιφέρειας από τους οποίους και τι ζήτησε; Να βάλουν πλάτη!

«Να βάλουν πλάτη οι νομάρχες»

Αποφασισμένος να τηρήσει την διαβεβαίωση προ στην Ευρώπη πως η περιφέρεια έως το τέλος του 2009 θα έχει καταφέρει να δώσει δείγματα γραφής και να εξαγοράσει τον χρόνο που είναι απαραίτητος έως του δοθεί η οριστική λύση για τα σκουπίδια ο περιφερειάρχης στάθηκε αυστηρός προ στους νομάρχες Πελοποννήσου. «Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου είναι όλων. Καταφέραμε όλοι μαζί να αγοράσουμε χρόνο με την προσωρινή λύση των δεματοποιητών, να δείξουμε στην ευρωπαϊκή ένωση πως κάναμε σημαντικά βήματα , κάτι που χρόνια τώρα δεν είχε γίνει . Σας ζητώ να βάλετε πλάτη , να προωθήσετε από τις πολεοδομίες τις διαδικασίες αδειοδότησης έτσι ώστε να φτάσουμε στην λειτουργία των μονάδων και έπειτα να προχωρήσουμε στην οριστική λύση . Επειδή δεν συνηθίσαμε να είμαστε χοίροι όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα σας λέω πως θα λύσουμε το πρόβλημα , επαναλαμβάνοντας πως έχουμε εξασφαλίσει ήδη τα χρήματα για το εργοστάσιο. Οι ανακοινώσεις βέβαια θα γίνουν στα τέλη Ιουνίου!»

Στηρίζουν οι νομάρχες και ο Αλέκος.
Ο περιφερειάρχης για ακόμα μια φορά έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης από τους νομάρχες αλλά και τον πρόεδρο του συνδέσμου ανατολικής Κορινθίας και δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Νίκος ΤΑΓΑΡΆΣ – Νομάρχης Κορινθίας

«Είμαστε έτοιμοι για δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις»

«Στηρίζω τις θετικές προσπάθειες οι οποίες λύνουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στη χύμα κατάσταση που επικρατεί , η πρώτη αυτή κίνηση στηρίζεται και απο μένα ξεπερνώντας τις όποιες φωνές μας πάνε πίσω. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε στη λύση , είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις.»
Βασίλης Σωτηρόπουλος – Νομάρχης Αργολίδας

«Στόχος η
οριστική λύση»

Εδώ που έχουμε φτάσει σήμερα είναι η μοναδική λύση , η εφικτή λύση και όχι μόνο για τα πρόστιμα, όλοι ξέρουμε πως είμαστε ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Βέβαια θα πρέπει να δρομολογήσουμε και την οριστική λύση.»

Αλέκος Πνευματικός
Δήμαρχος Κορίνθου
«Να πάψουμε να είμαστε ουραγοί»

«Εμείς στηρίζουμε απο την πρώτη στιγμή για ν αλλάξουμε την κατάσταση . Οι δεματοποιητές δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία είναι σταθμοί πολυτελείας, έτσι πρέπει να τους δούμε. Οι κινήσεις απ όλους θα πρέπει να στηριχτούν και να απομονώσουμε όλοι τις μεμονωμένες φωνές ώστε να πάψουμε να είμαστε ουραγοί!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: