Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΣΕ


- Δημοσιογραφικές πληροφορίες για ισχυρές διαβεβαιώσεις του Αναστάση
Παπαληγούρα για το λιμάνι της Κορίνθου

ριν από λίγο καιρό, κάποιους μήνες θα έλεγα, ξεκίνησε η ιστορία με τα λιμάνια σε όλη την χώρα.
Και βέβαια και της Κορινθίας. Να σας πω με δυο λόγια τα γεγονότα για όσους δεν έδωσαν και πολύ σημασία. Αν και το θέμα είναι τεράστιο με την συνέχεια της δομής και την αξιοποίηση των λιμανιών και κατ επέκταση και των πόλεων.
Το πρώτο βήμα έκανε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας που για καλή μας τύχη ήταν ο Αναστάσης Παπαληγούρας.
Κάλεσε παράγοντες του νομού να το συζητήσει Βέβαια στους καλεσμένους υπήρχαν και σημαντικές –κατά την γνώμη μου- απουσίες, αλλά πάμε παρακάτω.
Ακούστηκαν πολλά θετικά και αρνητικά.
Δεν το κρύβω ότι εγώ από τους πρώτους έγραψα για Κερατσίνι, για μια Κόρινθο που θα υποβαθμιστεί, για νταλίκες που θα πλημμυρίσουν την πόλη.
Τα ίδια είπαν και άλλοι και βέβαια οι φόβοι μου μέχρι να γίνουν τελικές ανακοινώσεις υπάρχουν ακόμη.
Οι απόψεις διαφορετικές, όμως κατά κάποιο τρόπο όλοι ήθελαν και τουριστικό, επιβατικό λιμάνι και βέβαια εμπορικό για το καλό του Νομού.
Κάποια πράγματα όμως μας μπέρδευαν και οι φόβοι μεγάλωναν. Η μόνη ελπίδα ότι ο υπουργός ως Κορίνθιος πολιτικός δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να θέλει το κακό της πόλης. Θα μου πείτε τι με κάνει να επανέλθω στο θέμα . Έχω λοιπόν άριστες δημοσιογραφικές πληροφορίες και από την πλευρά υπουργείο, ότι ο υπουργός κάλεσε τον δήμαρχο κ. Πνευματικό και του έδωσε ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει τίποτα απολύτως να φοβηθεί. Μάλιστα έλαβε υποσχέσεις ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν σύντομα θα λυθούν για το καλό της πόλης. Βέβαια κάτι βλέπαμε και εμείς ότι οι τόνοι έπεσαν και για πορείες, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, αλλά πάντα είχαμε και τις αμφιβολίες ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερο. Εδώ να τονίσω ότι και ο δήμαρχος όταν βλέπει ότι κάτι σωστό γίνεται δεν είναι τρελός να το αρνηθεί. Δόξα τω Θεό ο Αλέκος αν μη τι άλλο είναι πανέξυπνος και ξέρει να εκμεταλλεύεται σωστά τα προβλήματα της Κορίνθου. Όσο για τον Αναστάση, θα έλεγα -παρ’ ότι η κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη -έχει αποδείξει ότι κάνει πολλές και σωστές κινήσεις για να λύνει προβλήματα του νομού. Οι πληροφορίες μου λένε ότι σύντομα τα νέα για το λιμάνι θα είναι καλά για όλους μας. Άλλωστε ρίχνοντας όλοι λίγο νερό στο κρασί μας, μπορούμε να βρούμε κοινές λύσεις για προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας δεκαετίες τώρα.
Όπως το νερό, Ασωπός, λιμάνια.
Οι κομματικές προθέσεις μας δεν χωράνε παντού. Ο κόσμος θέλει συναίνεση και λύσεις και πάνω απ’ όλα πιστεύω ότι κανείς Κορίνθιος πολιτικός όπου και αν ανήκει θέλει το κακό του σπιτιού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: