Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

-2 Χρόνια μετά το Λουκέτο παραμένει… χωματερή!
-Εστία Μόλυνσης ακόμα και σήμερα – Συνεχίζεται η εναπόθεση!


Θα γίνει η χωματερή στο πεδίο βολής χώρος πρασίνου; Έτσι λέει ο σχεδιασμός! Θα είναι χώρος επισκέψιμος ως αρμόζει στο «μπαλκόνι» της πόλης; Αυτό επιτάσσει το σχέδιο! Τι απ όλα αυτά έχει γίνει; Τίποτα και ενώ έχουν περάσει 2 χρόνια και κάτι μετά το περίφημο λουκέτο και την θετική απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων των παρακείμενων οικισμών. Η χωματερή παραμένει χωματερή και ενώ έχουν μπει μπάρες και λουκέτα ως επέβαλε η απόφαση του δικαστηρίου κάποιοι επιμένουν να εναποθέτουν απορρίμματα ώρες που κανείς δεν τους βλέπει . και η χωματερή σταδιακά διογκώνεται , δεν αποκαθίσταται , η χωματερή είναι μια εν δυνάμει βόμβα στην καρδιά της πρωτεύουσας.


Οι οικισμοί δεν αντέχουν άλλο!

Τις συνέπειες τόσο όσο γινόταν η εναπόθεση από την πλευρά του δήμου όσο και τώρα που η χωματερή «βράζει», τις λαμβάνουν οι παρακείμενοι οικισμοί , Φιλοθέη – Νεάπολη και Καλλιθέα., οι οικισμοί οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια με στόχο να πάψει να υφίσταται αη συγκεκριμένη χωματερή . Έντονη δυσοσμία , αποπνικτική ατμόσφαιρα , άνθρωποι εν τέλει κλεισμένοι στα σπίτια τους να αναγκάζονται αν είναι και ασθενείς να φορούν μάσκες προκειμένου να καθίσουν για λίγο στο μπαλκόνι του σπιτιού τους «Απόθεση δεν γίνεται από το δήμο αλλά κάποια στιγμή έρχονται κάποιοι με μπάζα και στερεά απόβλητα. Έχουμε δει και τούβλα και μπάζα. Για ν ανέβει κάποιος στη χωματερή δεν γίνεται όμως πετάνε από δω και απο κει . Υπάρχει όμως και δρόμος ο οποίος οδηγεί στις εισόδους. Έτσι επεκτείνεται η χωματερή . . όλα αυτά είναι γνωστά και είχαμε πει πως θα μπούνε πόρτες ταμπέλες και θα φυλάγεται και η περιοχή . δεν έγινε κάτι . ο νέος αντιδήμαρχος είπε πρόσφατα πως θα γίνει ακόμα και περιφρούρηση από τη δημοτική αστυνομία, μπας και πιαστεί και κανένας. Αν πιαστεί κάποιος θα είναι παράδειγμα για τους άλλους . είμαστε σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο αφού οι διάφοροι ασυνείδητοι πετούν ακόμα και πλησίον του οικισμού μας.»
Σειρά και τάξη δεν έχει μπει υποστηρίζει ο πρόεδρος Παύλος Πουλόπουλος .Η χωματερή έχει ανθίσει μόνη της πια. Με τη ζέστη το τι θα γίνει είναι άγνωστο η εμπειρία βέβαια από την περσινή χρονιά πικρή αφού όπως λένε και οι ειδικοί μέσα αυτό το πράγμα βράζει. «Πέρυσι είχαμε και φωτιές. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η αποκατάσταση της χωματερής. Εμείς επανειλημμένως το έχουμε ζητήσει , έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει η διαδικασία η οποία είναι και αυτεπάγγελτη . πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία η αλήθεια είναι , χρειάζονται μελέτες όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει , λένε δεν έχουν λεφτά, όμως η λύση έγκειται στις αρχές.»


Να παρέμβει ο Νίκος Αγγελόπουλος

Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση του περιφερειάρχη τον οποίον ακούν να λέει πως αποκαθίστανται οι χωματερές. Στο πεδίο βολής όμως οι ενέργειες είναι μηδενικές. «Δική μας η χωματερή θα έπρεπε να έχει προηγηθεί μιας και έχει δικαστική απόφαση . η πρώτη ευθύνη ανήκει στην περιφέρεια, εμείς αναμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: