Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Σας βαρεθήκαμε να μας κοροϊδεύετε

Όλη η Ελλάδα περίμενε τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που νόμιζες ότι την χώρα μας δεν την απασχολούσε άλλο θέμα παρά αυτή η τιτανομαχία που ήταν μια σούπα που είχε κόψει στο αυγολέμονο.
Το Θέαμα άθλιο που δεν θύμιζε ούτε τσελίκι. Παίκτες ακριβοπληρωμένοι σε μια εποχή που σχεδόν όλοι υποφέρουν να μην μπορούν να κερδίσουν ομάδες ελληνικές που ένας παίκτης από τους γίγαντες κοστίζει όσο όλοι αυτοί που παίζουν στον Εργοτέλη. Και όμως κανένας δεν μπορεί να δει αυτό και να πει ότι είμαστε αστείοι αφού κάποιοι διεθνείς γυρολόγοι έρχονται στην Ελλάδα καλοπληρώνονται από τη μια και από την άλλη το δούλεμα πηγαίνει σύννεφο . Και να φτάσουμε μια ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του Γαλλικού πρωταθλήματος να έρχεται στην Ελλάδα και μέσα στο σπίτι μας να μας γελοιοποιεί και να χάνει η ομάδα με 1-3 και αντί να δώσει εξηγήσεις ο προπονητής γι’ αυτό το χάλι παρουσίασε κάνει κόλπα αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του. Και να βλέπεις τα χρυσοπληρωμένα πόδια των παικτών να είναι ματιασμένα. και να σέρνονται. Στην κυριολεξία. Μα οι ομάδες παίρνουν αυτούς κουρασμένους Θεούς για να κάνουν μια καλή εμφάνιση στην Ευρώπη και όχι να πηγαίνουν να παίζουν στην Ξάνθη στη Κρήτη και στη Λάρισα και να δοκιμάζονται. Και έρχονται οι του Ολυμπιακού και λένε ότι εμείς πήραμε το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο. Και καλά κάνετε αφού αυτοί που ;αντιμετωπίζετε αν δεν τους φάει ο διαιτητής πολλές φορές σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας γιατί ο Βασίλης Κωτσιανικούλης κοίταξε στα μάτια τους κουρασμένους γυρολόγους και των δυο ομάδων που σήμερα έχουν πάνω από το 50% των φιλάθλων της Ελλάδος.
Και έρχονται οι του Παναθηναϊκού να απαντήσουν γιατί απέχουν από τον Ολυμπιακό 11 βαθμοί προβάλουν την πορεία τους στην Ευρώπη. Βέβαια για όλα τα πράγματα υπάρχει μια δικαιολογία αρκεί αυτή να μη σε εκθέτει μας έλεγε ένας καλός δάσκαλος που είχα την σπάνια τιμή να τον έχω οδηγητή στην πνευματική μου ανύπαρκτη πορεία.(;) Και την ατυχία αυτού που με είχε μαθητής.
Και εκείνο που μ’ έχει εξοργίσει είναι ότι οι αποτυχημένοι που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν ούτε σχεδόν μια αξιόλογη φάση προσπαθούνε να τα φορτώσουν στον Διαιτητή Ηλία Σπάθα. Που η ΚΕΔ έμεινε από διαιτητές και έβαλαν ένα νεαρό για να τα θαλασσώσει και έτσι να απαλλαγούνε από το όνομα Σπάθας.
Τον νεαρό αυτό διαιτητή τον είδα πριν μερικά χρόνια να παίζει στο Κιάτο τον Πέλοπα με μια άλλη ομάδα. Δεν τον γνώριζα αλλά μου έκανε εντύπωση αν και είχε έναν ηλίθιο συνεργάτη έκανε μια διαιτησία αψεγάδιαστη στο πρώτο ημιχρόνιο αγνοώντας χαρακτηριστικά τον επόπτη. Μου είπανε ότι λέγεται Σπάθας . Οι ρουφιάνοι όμως δεν σταμάτησαν όμως μέχρι εδώ αλλά συνέχισαν λέγοντας ότι είναι το παιδί του Σπάθα. Και αν εκεί τον ρωτούσες τον «δήθεν ρουφιάνο» ( και χρησιμοποιώ τη λέξη δήθεν γιατί αυτοί ποτέ δεν θα γίνουν ρουφιάνοι γιατί γεννηθήκανε για να παίξουν στη ζωή το ρόλο του δήθεν.) τι σχέση μπορεί να έχει ένας γιος με τον πατέρα του. Αλλά και για το Γιάννη τον Σπάθα τον πατέρα του παίκτη τι έχουν να τον καταμαρτυρήσουν να βγούνε και να τα καταθέσουν.
Αλλά συνεχίζω από εκεί που ξεκίνησα για να σας δηλώσω ότι την Δευτέρα είπα στο ραδιόφωνο ότι ένας πολύ μεγάλος διαιτητής γεννιέται.
Και βρήκανε αστείες περιπτώσεις όλοι αυτοί που διοικούνε το δυστυχισμένο ποδόσφαιρο να πούνε που έσφαλε ο Ηλίας Σπάθας. και γελοιοποιηθήκανε.
Το μυστικό που έχουν οι παράγοντες είναι να έχουν σκλαβωμένη την διαιτησία για να μπορούν να την διοικούνε. Και προσωπικότητες σαν τον Ηλία Σπάθα τους κάνουν πολύ μεγάλο κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: