Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πήραν τον ομμάτιο τους και κατευθύνθηκαν προς Αθήνα μεριά οι δήμαρχοι της Κορινθίας και μάλιστα πρωί – πρωί προκειμένου να βρεθούν στην συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ η οποία συνεδρίαζε ηχώντας τύμπανα πολέμου αφορμή των.. μειώσεων που η πολιτεία αποφάσισε στους πόρους! Μείωση τέλους παρεπιδημούντων, «χέρι» στο φόρο των καταστημάτων υγειονομικού χαρακτήρα ήταν οι δυο σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι και οδήγησαν τις ΤΕΔΚ της χώρας σε απόφαση για κάθοδο στην Αθήνα χτες Τετάρτη, ανάμεσά τους και η ΤΕΔΚ Κορινθίας.
Η παρέμβαση χαρακτηρίστηκε «ωμή» και χωρίς αιτία δεδομένου ότι η πολιτεία εκχωρεί αρμοδιότητες δίχως πόρους τώρα όμως ουσιαστικά «βάζει χέρι» και σε αυτούς του λίγους που έχουν απομείνει για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δήμαρχοι βεβαίως δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν μονάχα σε αυτήν την διαμαρτυρία, σκέψεις υπάρχουν και για κλείσιμο των δημαρχείων επ αόριστον.
Την ίδια ώρα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης (εκλεγμένος με τη σημαία της ΝΔ) «απειλεί» με παραίτηση και εμμένει σε αυτήν την απόφαση εάν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη από το νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει στη Βουλή και μιλά για μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%

Επιμένει σε παραίτηση από την ΚΕΔΚΕ για το τέλος παρεπιδημούντων ο Ν.Κακλαμάνης

Η παραίτηση του Νικήτα Κακλαμάνη η οποία ανακοινώθηκε στο Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ χτες το πρωί, θα υποβληθεί εφόσον δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη από το νομοσχέδιο ή εφόσον δεν υπάρξει ρητή δέσμευση για την αναπλήρωση των απολεσθέντων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση φόρων σε νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών, ή Οικονομικών ή Τουριστικής Ανάπτυξης.
Οι δήμαρχοι με απόφαση του Δ.Σ έδωσαν το παρόν στην αρμόδια επιτροπή της βουλής όπου και υποστήριξαν τις θέσεις τους Παράλληλα, στο προεδρείο κατατέθηκε πρόταση σύγκλησης εκτάκτου συνεδρίου για τα οικονομικά θέματα των δήμων.

Η απάντηση Αλογοσκούφη

Εν τω μεταξύ, «υποκριτικό» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γ.Αλογοσκούφης, το αίτημα για αναπλήρωση των απωλειών των δήμων εξαιτίας της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων.
Σε παρέμβασή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20% «έγινε ακριβώς για να αντικατασταθεί στους δήμους η απώλεια που θα προερχόταν από την ήδη τότε συζητούμενη κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων. Δεν υπάρχει κανένα πραξικόπημα», υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «εάν η κυβέρνηση θέλει να δώσει παραπάνω χρήματα στους δήμους θα είμαι ο τελευταίος που θα διαφωνήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: