Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»

«Κινητικότητα» στο θέμα του λιμανιού παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού.
«Υπάρχουν χειρισμοί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής κι επαφή με το αρμόδιο υπουργείο και πιστεύουμε πως είμαστε σε καλό δρόμο» είπε ο δήμαρχος.
Η προθεσμία που είχε θέσει ο δήμος στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει εκπνεύσει, όλοι βρίσκονται σ’αναμονή και ο κ.Πνευματικός υπογραμμίζει πως δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις.
«Αν αυτά που αυτή την στιγμή κουβεντιάζουμε και τα οποία έχουν αποφασιστεί από το Δ.Σ. δεν ικανοποιηθούν έστω και το μεγαλύτερο κομμάτι τους, τότε θα γίνουν κινητοποιήσεις.
Δεν κατανοώ γιατί κάποιοι βιάζονται να κάνουμε κινητοποιήσεις χωρίς να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους ν’απαντήσουν και μέσα από το διάλογο να βρεθούν λύσεις.
Το ζητούμενο είναι να βρούμε λύσεις για κάποια προβλήματα που υπάρχουν και να υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις που να κατοχυρώσουν πως το λιμάνι μας δεν θα μεγαλώσει ποτέ, δεν θα γίνει μεγάλο εμπορικό λιμάνι που θα είναι για την Αττική και την βιομηχανική του Ασπρόπυργου».
Σε αναμονή και η αντιπολίτευση η οποία δεν έχει ενημερωθεί ακόμα από τον δήμαρχο.
«Δεν έχουμε ακούσει και δεν έχουμε δει κάτι για το θέμα» λέει ο Τάκης Λουζιώτης, «από πληροφορίες που έχω γνωρίζω πως γίνονται συζητήσεις στο Υπουργείο, δεν ξέρω κατά πόσο σ’αυτές συμμετέχει επίσημα ο δήμος, εμείς πάντως δεν έχουμε συμμετάσχει σε καμία συζήτηση πέραν αυτής του Δ.Σ.»

Από την άλλη ο Δήμαρχος τονίζει πως μέχρι τέλος Μαρτίου θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.
«Αναμένουμε να ξαναέλθουν αυτά τα σοβαρά θέματα να συζητηθούν στο Δ.Σ. Κορίνθου» λέει ο κ. Λουζιώτης.
Ο Δήμαρχος πάντως επιμένει στα αιτήματά του, στα έργα δηλαδή που πρέπει να γίνουν στην χερσαία ζώνη, για εγκαταστάσεις υποδοχής των επιβατών, διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να δει άλλη πολιτική αν δεν λυθεί το θέμα των χερσαίων εγκαταστάσεων στο λιμάνι.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ:
«Στόχος όλων μας και του Υπουργού, του Νομάχρη, της Δημοτικής Αρχής κι όλων των πολιτών της πόλης, είναι το λιμάνι ν’αναπτυχθεί προς την κατεύθυνση που δεν θα ενοχλεί την πόλη, που δεν δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.
Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι η τουριστική ανάπτυξη του λιμανιού, εξασφαλίζει την προοπτική ώστε να ωφεληθεί η πόλη και οι πολίτες.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ:
«Φοβάμει πως θα εξαντληθούμε κυρίως στις συζητήσεις. Μακάρι να γίνει κάτι καλό, είναι όμως μια δύσκολη εποχή, χρήμα δεν υπάρχει κι όπου υπάρχει δίνεται με πολύ μέτρο.
Θα βρει κάποιο άλλοθι η κυβέρνηση ώστε να μην συμπεριλάβει κάποια έργα που χρειάζεται το λιμάνι ανεξάρτητα αν ανήκει στο δήμο ή στο κράτος.
Η προσωπική μου άποψη είναι ν’ανήκει στο δήμο.
Θέλω να πιστεύω πως ο Υπουργός θα δώσει χρήματα, ώστε να γίνει κάτι καλύτερο προς την κατεύθυνση την τουριστική κι όχι την εμπορική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: