Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δέντρο ούτε για δείγμα!
Μαζί με τα δάση μας κάηκαν τα φυτώρια και… η πρόθεση μας για δενδροφύτευση!


Ειρωνεία και μάλιστα τραγική. 2 χρόνια σχεδόν μετά από την λαίλαπα που άφησε στην Πελοπόννησο ακόμα και νεκρούς όχι δεν μπορούμε να χαμογελάμε…. Η φωτογραφία δείχνει μια ομάδα ανθρώπων η οποία αγωνίζεται να φυτέψει το δις καμένο δάσος του Χιλιομοδίου . Με ζέση και πείσμα κάρφωσαν στη γη νέες ρίζες , βοηθώντας τη γη στο έργο της αναγέννησης της.


Χρήστος Χασικίδης-Δήμαρχος Τενέας

«Χάρις στη βοήθεια του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Και εθελοντών προσπαθούμε να δώσουμε ζωή σ εαυτό το έρημο από το 2007 μέρος. Είναι μια αρχή καλή, θα δώσει έναυσμα για καλύτερο ξεκίνημα. Υπάρχει διάθεση , ευελπιστούμε στο καλύτερο. Αν φυτέψουμε όλοι ένα δέντρο η Ελλάδα θα πρασινίσει και πάλι»


Βασίλης Κελλάρης – Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

«Είναι υποχρέωσής μας να είμαστε παρόντες. Να προφυλάσσουμε το περιβάλλον και όχι μόνο από φωτιά. . Αυτά τα πεύκα που φυτεύουμε συντελούν στην μείωση του διοξειδίου του άνθρακα δηλαδή μειώνει το φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Ας το καταλάβουμε όλοι , ας βάλουμε όλοι μας 5 δέντρα το χρόνο . Βάλαμε εδώ σήμερα 1000 δέντρα ζητούμε όμως και άλλα δέντρα.»


Βαγγέλης Σπινθάκης
Πρόεδρος Ηράκλειας Ένωσης
«3 οργανώσεις προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση την οποίαν ονομάσαμε 1000 δέντρα. Το δασαρχείο στηρίζει μας έδωσε τα δέντρα και γι αυτό προσπαθούμε. Να κινητοποιήσουμε και άλλους σε όλη την Κορινθία για να πρασινίσει και πάλι»

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω μένουν στις εικασίες , στα λόγια στις ευχές. Η πρόθεση υπάρχει όμως δεν φτάνει , όχι για να κινητοποιήσει και άλλους αλλά για να πρασινίσει η Κορινθία. Το δασαρχείο θέλει αλλά δυστυχώς δεν μπορεί . Η δήλωση του κυρίου Παναγιώτη Καλλίρη – δασολόγου και πρώην δασάρχη πραγματικά είναι τρομακτική .

Παναγιώτης Καλλίρης – Δασολόγος

«Υπάρχει θέληση αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Τα φυτώρια της Πελοποννήσου δεν διαθέτουν δέντρα, εξαντλήθηκαν άλλα κάηκαν. Επομένως ίσως και η δενδροφύτευση στο Χιλιομόδι να ήταν η τελευταία.»

Η συζήτηση για την μελέτη της δενδροφύτευσης λοιπόν είναι ανούσια. Τι σημασια κι αν έχει που ολοκληρώθηκε αλλά ελλείψη χρημάτων δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Ακόμα κι αν είχαμε κονδύλια δεν θα είχαμε δέντρα . Ούτε για δείγμα τέτοια δεν υπάρχουν και οι ελπίδες μας λοιπόν; Στην ικανότητα του μεγαλύτερου μάγου που έχει ποτέ υπάρξει , της φύσης, να αναγεννηθεί…. Οι καλές προθέσεις ας μπουν στο ντουλάπι μαζί με τις αξίνες και τα υπόλοιπα σύνεργα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: