Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Το ΕΣΠΑ Υπό Παρακολούθησιν!

Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος και ιόνια Νησιά έκαναν…ταμείο!

Η 2Η επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ προσέλκυσε περισσότερο κόσμο και ως όχι αφού το πλαίσιο βλέπει τις 3 περιφέρεις, Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ως μια περιφέρεια. Νομάρχες , περιφερειάρχες , δήμαρχοι έδωσαν το παρόν προκειμένου και ν αποτιμήσουν την μέχρι σήμερα πορεία του πλαισίου αλλά και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.


«Να λάβουμε περισσότερα ως σεισμόπληκτη και πυρόπληκτη περιφέρεια»

«Είναι όπώς ξέρετε και εσέις η πρώτη επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ η οποία έχει σχέση με την απορόφηση κονδυλίων 2007-2013. Εμείς έχουμε πολλές ενστάσεις σαν Ηλεία επειδή έχουν περάσει 2 χρόνια απο τότε που θα έπρεπε να έχει τρέξει το ΕΣΠΑ όμως ούτε ένα ευρώ δεν έχει έρθει . Η πρώτη προκύρηξη έργου θα γίνει για έργο δικό μας στην Κυλλήνη την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν δικαιολογίες γι αυτά όμως ένσταση έχουμε για την εκταμίευση που έχει γίνει όμως τα χρήματα αυτά παραμένουν στα ταμεία του κράτους αδρανοποιημένα.
Αυτή η καθυστέρηση έυχομαι να μην συνεχιστεί για να μπορέσουμε ν αποροφήσουμε στα επόμενα χρόνια χρήματα αν και ακόμα μια διαφωνία δική μας είναι για τα έργα εκείνα που θα γίνουν γέφυρες που σημαίνει οτι αρκετοί πόροι θα έχουν πρόβλημα .Πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός πως το ΕΣΠΑ είναι μειωμένο κατά 48% .Σήμερα είναι διαδικαστικό το ζήτημα. Εμείς έχουμε ζητήσει αναθεώρηης του ΕΣΠΑ επειδή είμαστε σεισμόπληκτοι και πυρόπληκτοι να λάβουμε μεγαλύτερα κονδύλια..»


« Ήδη λάβαμε τα πρώτα 32 εκ. για οδικά έργα»

«Η σημερινή μέρα αφορά το ΕΣΠΑ το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το οποίο βλέπει τις 3 περιφέρεις , Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ως μια είμαστε λοιπόν μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα , το καινούργιο είναι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε διαπεριφερειακά, ο στόχος ανάπτυξης να έχει πιο πολύ χώρο. Οι δικαιούχοι είναι πια οι πιστοποιημένοι φορείς και αυτό είναι το σημαντικό. Διότι μετρά και η ποιότητα όχι μόνο ο αριθμός των έργων. Ήδη υπάρχουν έργα που υλοποιούνται , τα έργα γέφυρες, ωστοσο υπάρχουν και άλλα , εμείς έχουμε βγάλει 32 εκ για οδικά έργα και ως τέλος Μάρτη έργα ύψους 100 εκ θα υποβληθούν σε προτάσεις.»


«Έχουμε καλό ρυθμό στο ΕΣΠΑ.»

«Άλλη αυτή η συνεδρίαση , αφορά το ΕΣΠΑ., είναι η 2η για την ενιαάι διαχειριστική ενότητα. Το αντικείμενοι της συζήτησης είναι η πορείς υλοποίησης , μια ανκαιφαλαέιωση των μέχρι τώρα ενεργειών αλλά και ο καθορισμός των επόμεων για να εντάξουμε έργα. Είμαστε σ ένα πολυ καλό ρυθμό.
Πιστεύω ότι όλα τα μέλη διατύπωσαν την ικανοποίησή τους και αυτό μας δίνει και θάρρος για την συνέχεια .»


«Να επαναπροσδιορίσουμε λόγω κρίσης.»

«Γίνεται η συνεδρίαση για το ΕΣΠΑ, είναι η 2η αυτή η συνεδρίαση ο στόχος είναι να δούμε που βρισκόμαστε και τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε ώστε να αξιοποιηθεί η ευακιρία. .Είναι σε εξέλιξη θέματα διαχειριστικής επάρκειας , πιστοποίησης τελικών δικαιύχων . όσοι δήμοι δεν πιστοποιηθούν με προγραμματική σύμβαση θα τρέξουν τα έργα . Είναι όλα σε εξέλιξη ,είμαστε στη μέση μεγάλης κρίσης και πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα .»


«Και να ενταχθούμε δύσκολα θα υλοποιήσουμε»

« Είναι δύσκολο να υλοποιήσεις όμως θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας και αυτό θα κάνουμε .»

«θα καθορίσουμε τους επόμενους στόχους»

«Πάντα θετικές εντυπώσεις και διαπιστώσεις γι αυτό γίνεται και η συνάντηση. Θα καθορίσουμε βεβαίως και τους επόμενους στόχους για την ταχύτερη υλοποίηση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από έργα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: