Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορίνθου


Η συμφόρεση έδιωξε τον… Σταμάτη
Πρόθυμη η Τροχαία να τοποθετήσει τροχονόμο…

Από τη μια η συμφόρεση και από την άλλη ο κίνδυνος. Η πολιτεία επέλεξε να μην δημιουργήσει συμφόρεση στην οδό Άργους κει μετέτρεψε το φανάρι που υπάρχει στο σημείο για την διευκόλυνση των πεζών και των μαθητών σε παλλόμενο, βάζοντας ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα τον κίνδυνο που διατρέχουν το πρωί και το μεσημέρι οι μαθητές του 1ου γυμνασίου και 1ου Λυκείου.
Το ατύχημα της Πέμπτης το οποίο ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη για την νεαρή μαθήτρια που χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιας και το θέμα έχει τεθεί όχι μια αλλά δυο φορές στο Δ.Σ της πόλης με αίτημα να υπάρξει μέριμνα στο σημείο για την ασφάλεια των παιδιών.
Το σχολείο έχει είσοδο από την οδό Άργους, οδός μεγάλης κυκλοφορίας όλε στις ώρες της ημέρας αφού μιλάμε για είσοδο και έξοδο πόλης. Συνάμα όμως μιλάμε και για είσοδο και έξοδο σχολείου στο οποίο και ο σηματοδότης μετατράπηκε για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας αλλά ούτε σχολικός τροχονόμος δεν υπάρχει εκεί για την ασφάλεια των παιδιών η οποία άραγε έρχεται σε δεύτερη μοίρα;

Λύση μπορεί να δώσει ένας σχολικός τροχονόμος ή ακόμα και ένα άτομο από την δημοτική αστυνομία. Το σίγουρο είναι πως κάτι πρέπει και άμεσα να γίνει διότι μιλάμε για περίπου 600 παιδιά με ανεμελιά 14-18 χρόνων , με απρόβλεπτες κινήσεις , τα οποία κινούνται καθημερινά δυο φορές κατά μήκος αλλά και κάθετα μιας οδούς διπλής κατεύθυνσης πολλές φορές και ταχείας κυκλοφορίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: