Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ:
«ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ»


Έκτακτη συνέντευξη τύπου χθες του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού , με αφορμή τα δημοσιεύματα που λένε πως υπάρχουν μυστικές συναντήσεις και πως έχουν ληφθεί αποφάσεις για την ίδρυση Α.Ε. για το λιμάνι. Ο δήμαρχος για μια ακόμη φορά διαβεβαίωσε πως υπάρχει επαφή με το υπουργείο και τον υπουργό. Όμως καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να ερμηνευθούν προθέσεις και αποφάσεις, δεν έχουν καμία βάση. «Δεν υπάρχει καμιά απόφαση. Εγώ σύμφωνα και με την απόφαση του Δ.Σ. , έχω υποχρέωση να κουβεντιάσω με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο τέλος όταν φτάσει ο διάλογος σε ένα επίπεδο τέτοιο, θα πρέπει να ενημερωθούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων και η επιτροπή η οποία έχει συσταθεί», τόνισε ο κ. Πνευματικός. Το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει ο διάλογος θα είναι μεγάλο, γιατί θα πρέπει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δήμου. «Ας μη βιάζονται κάποιοι να προβάλλουν ότι η δημοτική αρχή υπαναχωρεί και μιλά για Α.Ε. κατά παράβαση της απόφασης του Δ.Σ. και μάλιστα προσπαθούν να εμπλέξουν και τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν δηλαδή να δημιουργήσουν προβλήματα στον δήμαρχο σε σχέση με την απόφαση του Δ.Σ., είτε με τον Πάνο Μπεγλίτη και με το ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό. Είμαι ΠΑΣΟΚ, εξακολουθώ να έχω άριστες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες φωνές οι οποίες δεν θα καταφέρουν τίποτα να κάνουν.» Τονίζοντας πως «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα υπεύθυνο, είναι ένα κυβερνητικό κόμμα που δεν ακούει μεμονωμένες φωνές. Θέλει το καλό της χώρας και το καλό της χώρας είναι συνδεδεμένο με το καλό της Αυτοδιοίκησης. Και όταν η αυτοδιοίκηση παίρνει αποφάσεις, το ΠΑΣΟΚ τις σέβεται. Όταν εμείς διασφαλίσουμε συνθήκες για να υπάρξουν αποτελέσματα θετικά για την πόλη και ο πολιτικός φορέας πιστεύω , πως θα είναι ο πρώτος που θα στηρίξει αυτές τις επιλογές.» Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος τόνισε πως «δεν εκβιάζεται» υπογραμμίζοντας πως στόχος των δημοσιευμάτων μπορεί και να είναι να διευκολυνθεί η διαδικασία της σύστασης Α.Ε. Ερωτώμενος και παρ’ ότι όσα είπε παραπάνω αφορούσαν άρθρο του «ΣΗΜΕΡΑ» για το ποιες εφημερίδες εννοεί, αναφέρθηκε και στο πρωτοσέλιδο του ΣΗΜΕΡΑ.


ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ:
Το «Δεν εκβιάζομαι» απευθύνεται σε εκείνους που διαρρέουν πληροφορίες για να με πιέσουν.
Συνέντευξη στην Τζένη Σουκαρά
Το ΣΗΜΕΡΑ ζήτησε διευκρινίσεις . Σαφέστατα δεν θα μπορούσε να δεχθεί μια μομφή τέτοια να αιωρείται, προερχόμενη από τον δήμαρχο Κορινθίων, Παρ’ ότι ο δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου «τα περί εκβιασμών» τα άφησε ασχολίαστα θολώνοντας το τοπίο και ρίχνοντας τα βέλη στους δημοσιογράφους και στα πρωτοσέλιδα, μετά από δυο ώρες διευκρίνισε όταν του το ζήτησα πιεστικά:
ΕΡ.: Γιατί χρεώσατε το ¨ΣΗΜΕΡΑ» και το πρωτοσέλιδο του πως σας εκβιάζει;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: «Όχι δεν είπα για καμία εφημερίδα. Είδα δυο δημοσιεύματα , των δυο καθημερινών εφημερίδων κατά τα οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο δήμαρχος έχει αποφασίσει να λύσει το θέμα και να γίνει ανώνυμη εταιρεία στο λιμάνι. Αυτήν την διαρροή δεν την έχω κάνει εγώ. Αν έχει γίνει από κάποιους ο στόχος είναι συγκεκριμένος, γι’ αυτό είπα πως ο δήμαρχος δεν εκβιάζεται.»
ΕΡ.: Προς το υπουργείο απευθύνεστε τώρα ή προς στους δημοσιογράφους; Ξεκαθαρίστε το!
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Είπα πως θα τ’ αφήσω ασχολίαστο! Οι εφημερίδες δεν έχουν κάνει εκβιασμό κανένα. Υπάρχει ένα δημοσίευμα το οποίο υπαγορεύτηκε από δημοσιογραφικές πληροφορίες. Το να λένε κάποιοι πως ο δήμαρχος είχε αποφασίσει να κάνει ανώνυμη εταιρεία, πες-πες δεν θα γίνει κιόλας. Δεν μπορεί κάποιοι να διαρρέουν πως εγώ συμφώνησα για Α.Ε. πιστεύοντας πως θα με σύρουν σε μια τέτοια απόφαση, χωρίς να υπάρξουν αποτελέσματα συγκεκριμένα.
ΕΡ.: Σε ποια περίπτωση θα δεχθείτε την σύσταση Α.Ε.;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:Εμείς θα δεχθούμε μια Α.Ε. αν υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για τον δήμο που να δικαιολογεί αυτή την στάση μας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει κανένα χειροπιαστό όφελος για το δήμο.
ΕΡ.: Ξεκαθαρίστε μου όμως κάτι! Γιατί στην συνέντευξη τύπου μιλήσατε για το πρωτοσέλιδο του «ΣΗΜΕΡΑ» . Και πως σας εκβιάζει αυτό για το λιμάνι;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:Όχι! Είδα το πρωτοσέλιδο , είδα το ρεπορτάζ σας, πολύ-πολύ αντικειμενικό κα. Σουκαρά, αποτυπώνει την πραγματικότητα, αλλά δεν κατάλαβα από πού η πληροφόρηση «πώς έπεισε το υπουργείο για την σωστή λύση» όπως γράφετε στο πρωτοσέλιδο, όσο κι αν έψαξα. Διαφωνώ με την διαρροή να έχει συμφωνήσει ο δήμος για Α.Ε., γιατί είχε στόχο εμένα.
ΕΡ.: Μα έχετε πει πως υπάρχει κινητικότητα για το θέμα .
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Ναι! Δεν υπάρχει συμφωνία
ΕΡ.: Έχουμε τουλάχιστον κατοχυρώσει τις χερσαίες εγκαταστάσεις;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Τίποτα δεν έχει κατοχυρωθεί
ΕΡ.: Και πως λέτε πως τέλος του μηνός θα προβείτε σ’ ανακοινώσεις;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Τέλος Μαρτίου θα γίνει πάλι μια κουβέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: