Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ… ΒΡΕΞΕΙ ! Απροστάτευτες οι περιοχές που κάηκαν το 2007


Τι να κάνει και ο θεός ποιόν να πρωτοακούσει! Οι αγρότες παρακαλάνε για βροχή γιατί η λειψυδρία τους «γονάτισε¨3 χρόνια τώρα , από την άλλη όμως όντας και κάτοικοι περιοχών οι οποίες επλήγησαν απο τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 , ζητούν ο θεός να μην ανοίξει τους ουρανούς αφού από αντιπλημμυρικά… δεν είμαστε πλήρεις!
Τα πράγματα είναι απλά αλλά και σύνθετα. Τις φωτιές του 2007 ακολούθησε μια μελέτη από το δασαρχείο αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων . Η μελέτη ολοκληρώθηκε και πραγματικά όπως και τότε δήλωναν οι αρμόδιοι ήταν ικανή να προστατεύσει τις περιοχές οι οποίες γυμνώθηκαν από την φωτιά. Και μέχρι εδώ καλά. Μάρτιος του 2009 σήμερα , ακόμα στην καρδιά του χειμώνα και η μελέτη ώ του θαύματος δεν έχει υλοποιεί στο σύνολό της. «Χρήματα δεν υπάρχουν» παραδέχεται ο δασάρχης σημειώνοντας βεβαίως πως τα απαραίτητα για τις καμένες περιοχές έχουν γίνει!
Μια βόλτα στις περιοχές που κάηκαν βεβαίως ακριβώς τα αντίθετα καταγράφει από τα χείλη των κατοίκων πια οι οποίοι δεν έχουν δει να γίνεται το παραμικρό.

Από την πλευρά του δήμου έχει γίνει η καταγραφή κάθε χιλιοστού καμένου όπως δηλώνει ο δήμαρχος Γιώργος Λιούντρης . Οι ανάγκες είναι καταγεγραμμένες το ίδιο και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Καμιά κίνηση ωστόσο δεν έχει γίνει , ούτε καν η μελέτη αναδάσωσης δεν έχει χρηματοδοτηθεί παρ ότι και αυτή έχει υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: