Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ


Χτίζουν ακόμα και τα παράθυρα !
Φόβος και πανικός στα περισσότερα χωριά της Κορινθία σ, κυρίως τα ορεινά με τους λιγοστούς κατοίκους, αν και πλέον οι επιτήδειοι και οι συμμορίες , έχουν εντελώς αποθρασυνθεί και καπηλεύονται περιουσίες ακόμα και όταν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα στα σπίτια τους και κοιμούνται!
Ο ύπνος πια δεν είναι ήσυχος, οι περισσότεροι κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό και τα αυτιά τεντωμένα, κάτω από το μαξιλάρι κρύβουν την καραμπίνα και δηλώνουν έτοιμοι για όλα εάν το παραμικρό ακούσουν, εάν αντιμέτωποι βρεθούν με εκείνον που έχει μπει στο σπίτι τους για αν λεηλατήσει την περιουσία τους.
Η ανεμελιά μετακόμισε από τα ορεινά και πια δεν βλέπεις πόρτες ξεμαντάλωτες. Σε κάθε αυλή υπάρχει σκύλος και στα σπίτια σχεδόν σε όλα και σύστημα συναγερμού… Κάποιοι μάλιστα έφτασαν ακόμα και να χτίσουν τα παράθυρά τους προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους ληστές.
Οι περισσότεροι κάτοικοι στο χωριό, καις ε αυτό το χωριό έχουν πέσει θύμα κλοπής. Οι λ ληστές παίρνουν πραγματικά ότι βρουν ακόμα και ρούχα από απλωμένες μπουγάδες. Το χειρότερο είναι πως όλη η επιχείρηση γίνεται ακόμα και όταν οι ίδιοι κοιμούνται με σοβαρό κίνδυνο ακόμα και για την ζωή τους αφού ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τις διαθέσεις αλλά και τις αντιδράσεις εάν πιαστεί επ αυτοφώρω, του ληστή.
Οι περιπολίες είναι ελάχιστες αν όχι ανύπαρκτες στα ορεινά, οι κλέφτες «σουλατσάρουν» και η επίσημη δικαιολογία της Πολιτείας; Δεν υπάρχει προσωπικό…. Και πώς να υπάρχει θα μου πείτε όταν τόσοι και τόσοι όχι είναι στις προσωπικές φρουρές , διότι και εκεί ο χρειάζονται, αλλά τόσοι και τόσοι είναι αδιόριστοι και άνεργοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: