Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ


-80% ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ Ι.Χ
Προτιμούνται τα «μικρά» έως 1800 κυβικά!

Έγινε πολυτέλεια στην κυριολεξία! Διότι δεν αρκεί να το αγοράσεις πλέον, θέλει ασφάλεια , τέλη κυκλοφορίας , συντήρηση , σέρβις και κυρίως βενζινούλα καθ εκάστην ! Επειδή όμως από την άλλη να μην έχεις δεν γίνεται κοιτάζεις λίγο να το περιορίσεις το baget , μέχρι 1800 κυβικά λοιπόν και πολλά είναι.
«Οι πωλήσεις στα αυτοκίνητα έπεσαν το τελευταίο διάστημα κατά 80%. Η κρίση χτύπησε και τον χώρο μας και δυστυχώς αναμένουμε ακόμα χειρότερες μέρες», αναφέρει ο κύριος Δράκος από τους παλιότερους αντιπρόσωπους στην Κορινθία. «Τα μεγάλα αυτοκίνητα λόγω κόστους και διατήρησης κατοχής δεν προτιμούνται πλέον , έως 1800 κυβικά αγοράζει κάποιος σήμερα.»
Η στενότητα γίνεται αντιληπτή και μέσα από τον τρόπο που πλέον δρουν οι τράπεζες. «Από τα 10 δάνεια που στέλνω για έγκριση , αναφέρει ο κύριος Δράκος, μόλις τα 2 παίρνουν πράσινο φως και αυτά με πού δυσκολία, μου ζητούν ακόμα και εγγυητή. Η αγορά έχει δυσκολέψει πολύ, ακόμα και εμείς αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε 2 και 3 χιλιάδες κάτω από την τιμή που αγοράσαμε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο».
Τα λουκέτα δεν φαντάζουν πλέον ως μακρινό σενάριο αλλά ως πιθανή πραγματικότητα και μάλιστα σύντομα . τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι δυστυχώς ικανά ν αποτρέψουν πολλά από αυτά, ενώ κάποια όπως η απόσυρση θα εξυπηρετήσουν μονάχα τα καινούργια και όχι τα μεταχειρισμένα.
Η τραγική ειρωνεία ; παρά την κρίση τα κινούμενα οχήματα αυξάνουν και που να τα βάλουμε δεν έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: