Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ;

Επειδή κάποιοι πανηγυρίζουν ΑΝΟΗΤΩΣ δημοσιεύουμε ΑΥΤΟΣΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΑΜΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟY ια να καταλάβουν σε τι λάκο έπεσαν...
Να η απόφαση:
Με δεδομένα: 1) Την απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου με νόμο για την κατασκευή Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) στην περιοχή «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας από την Κοινοπραξία «ΑΤΕΚΛ (ΔΑΕΤ_ - ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΖΙΝΟ Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ», προβλεπομένου έργου στην Υπουργική Απόφαση παραχώρησης της άδειας λειτουργίας Καζίνο με σχετική σύμβαση.
2) Την καθολική αποδοχή του έργου από το σύνολο των Πολιτικών Παρατάξεων (έχει καταχωρηθεί σε όλα τα προεκλογικά προγράμματα ως υψίστης σημασίας έργο υποδομής και ανάπτυξης) και των Κοινωνικών Φορέων.
Γίνεται σαφές πως η Μαρίνα θα πρέπει να παραμείνει σε προτεραιότητα στην παρούσα φάση και επίσης οφείλουμε να την διεκδικήσουμε ως κεκτημένο αφού είναι προφανές πως αρμόδιο να αποφασίσει την εκτέλεση ή μη του νόμου είναι το Ελληνικό Δημόσιο και ουδείς άλλος.
Εφόσον λοιπόν το Κράτος δεν έχει μέχρι στιγμής αποφασίσει αρνητικά με άλλη Νομοθετική Διάταξη, εισηγούμεθα όπως υλοποιηθεί το έργο μέσα στα πλαίσια του προβλεπόμοενου νόμου.
Αυτό δύναται να αλλάξει εφόσον και μόνο τεκμηριωμένα το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Υπουργός έχοντας υπόψη τους τις εναλλακτικές παραμέτρους για την κατασκευή άλλου αντισταθμιστικού έργου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, δώσουν διαφορετική εντολή από αυτή που ισχύει μέχρι σήμερα.
Τότε και μόνο τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για την αντικατάσταση του συγκεκριμένου έργου με κάποιο ίσης σπουδαιότητας και αξίας.
Μέχρι νεοτέρας οφείλουμε σύσσωμοι να στηρίξουμε και ομόφωνα να αποφασίσουμε την άμεση κατασκευή της Μαρίνας, που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Κοινοπραξίας έναντι του Δημοσίου, έχοντας ως εχέγγυα τα εξής: α) τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι δεν πρόκειται το έργο να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή
β) οποιοδήποτε άλλο έργο θα πρέπει να επιλεγεί με την κοινή συναίνεση της Κοινοπραξίας (Δήμου – Επιχείρησης).
Έχουμε χρέος να υπηρετούμε την αρχή της νομιμότητας που διέπει τις διοικητικές και κοινωνικές δραστηριότητες, να στηρίζουμε την καλή πίστη μεταξύ Πολιτείας και Διοίκησης αλλά και να διεκδικούμε τα μέγιστα οφέλη για τους κατοίκους του Δήμου μας που μας εμπιστεύθηκαν το μέλλον τους.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ”
Οι εφημερίδες άραγε δεν την διάβασαν;

1 σχόλιο:

neoinileias είπε...

Aπο τις αρχές Ιουνίου λειτουργούν οι διαδικτυακές πύλες 469 δήμων της χώρας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 28,8 εκατ. ευρώ και αφορά δήμους με πληθυσμό μικρότερο των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων.

Στην Κρέστενα της Ηλείας όμως αυτά μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» λένε οι πολίτες της περιοχής.
Η δικτυακή πύλη πήγε, δεν άνοιξε και ξαφνικά έφυγε.


Κάποιοι πολίτες πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο δήμαρχο, ο δήμαρχος τους είπε ότι την ευθύνη της μη λειτουργίας και απομάκρυνσης την έχει η κυβέρνηση.

Η αλήθεια όμως είναι ότι στο χώρο αυτό είχε τραπέζια παρακείμενη ψησταριά της οποίας ο δήμαρχος διατηρεί φιλική σχέση με τον ιδιοκτήτη.

Ο ιδιοκτήτης διαμαρτυρήθηκε στο δήμαρχο όταν έφτασε η δικτυακή πύλη και ο δήμαρχος του υποσχέθηκε ότι θα το κρατήσει εκει μερικές μέρες για τα «μάτια του κόσμου» χωρίς να το λειτουργήσει και μετά θα το διώξει, όπως και έγινε.

Το υπουργείο εσωτερικών τι να λέει άραγε!

Διαβάστε περισσότερα

http://neoinileias.blogspot.com/