Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ

Όσοι κατοικούμε στην πεδινή Κορινθία έχουμε κάποια προνόμια, όπως την εύκολη μετάβασή μας στις αφετηρίες των μέσων μεταφοράς, την άμεση πρόσβασή μας στις ακτές την αμεσότητα στην ιατρική – φαρμακευτική περίθαλψη, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α. Αυτά είναι τα θετικά. Γιατί πάντα υπάρχουν και οι δύο όψεις. Έχουμε λοιπόν και άλλα «προνόμια», όπως την ταλαιπωρία ,με το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τη γενικότερη αναρχία και αυθαιρεσία του κάθε ένα που παρκάρει επάνω στα πεζοδρόμια, κλείνει διαβάσεις, παρεμποδίζει την ορατότητα και κανείς δεν ελέγχει, κανείς δεν νοιάζεται για τον άλλον. Νύχτα – μέρα οι «καμικάζι» με μηχανές μικρού ή μεγάλου κυβισμού αλωνίζουν μέσα στο χωριό ή την πόλη ανταγωνιζόμενοι ποιος θα πετύχει περισσότερα decibels, κόβοντας εξατμίσεις ή κάνοντας άλλες τροποποιήσεις στις μηχανές τους και νοιώθεις μέσα στον εγκέφαλό σου να τρεβελίζουν τα decibels και το νευρικό σου σύστημα να γίνεται σμπαράλια.
Και εκεί που πας να ηρεμήσεις, ξαφνικά εμφανίζεται ο νεαρός με το αυτοκίνητό του και το ραδιόφωνο στην διαπασών σε σημείο που τρίζουν τα τζάμια του σπιτιού σου. Και αναρωτιέσαι δικαιολογημένα: Να περπατήσεις δεν μπορείς αφού δεν υπάρχουν ελεύθερα πεζοδρόμια, να κυκλοφορήσεις με το αυτοκίνητό σου είναι επικίνδυνο πια. Να ηρεμήσεις στο κρεβάτι σου αποκλείεται γιατί οι «καμικάζι» και οι «μουσικόφιλοι» των Ι.Χ. είναι αδέσποτοι. Κι έτσι έρχεσαι στο χωριό να γεμίσεις για λίγο τις μπαταρίες σου και φεύγεις με τα νεύρα τεντωμένα σαν ατσάλινες χορδές! Αυτό πιά λέγεται κατάντημα.
Τροχαία στην παλαιά Εθνική οδό υπάρχει; Γίνεται κανένας έλεγχος και κυρίως για την ταχύτητα και τα decibels και μάλιστα τις ώρες κοινής ησυχίας; Γίνεται για το παράνομο παρκάρισμα; Αυτή η ασυδοσία χωρίς όρια θα συγκινήσει κανέναν;
Τι έγιναν οι κυκλοφοριακές μελέτες του Δήμου Σικυωνίων που κάθε δημοτική αρχή μας υπόσχεται τα τελευταία δεκαέξι χρόνια τώρα και μας δουλεύουν; Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε. Είναι πολύς ο κατήφορος ακόμα!
Αυτή είναι δυστυχώς η «ποιότητα ζωής» που μας υπόσχονται προεκλογικά αλλά ξεχνούν την επόμενη των εκλογών. Κρίμα γιατί η περιοχή έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για μία βιώσιμη ανάπτυξη.
Β. Κελλάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: