Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ηταν πολύ έξυπνη και σοφή η επιλογή του, να επιλέξει αυτό το είδος του Πυροσβεστικού, γιατί θα αποτελεί στην ουσία το Πυροσβεστικό όχημα της Άμεσης δράσης, που θα τρέξει δηλαδή ευέλικτα και γρήγορα, τις πρώτες στιγμές στον τόπο που άναψε τη φωτιά και που θα υπάρχει η δυνατότητα να την καταστείλει. Ήταν και αισθητικά πολύ ωραία, όπως ότι φτιάχνει ο Δεσπότης, έχει χάρη και γούστο.
Ήταν μια πολύ σεμνή τελετή, που όμως είχε πολύ νόημα και πολλούς συμβολισμούς.
Μίλησε ο Μητροπολίτης, μίλησαν θερμά ευχαριστώντας τον οι τρεις αποδέκτες Δήμαρχοι, το ίδιο θερμά και με ευχαριστίες μίλησαν οι Βουλευτές κ. Αθηνά Κόρκα, ο κ. Κόλλιας, ο κ. Μπεγλίτης, ο κ. Νομάρχης και ο Πολιτευτής κ. Μάρκελλος.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε διεξοδικά, στους λόγους που τον ανάγκασαν να προβεί στην προσφορά αυτή, στους λόγους που επέλεξε με τους θεσμικούς Συνεργάτες του, να τα προσφέρει στους συγκεκριμένους αυτούς Δήμους, στις Νόμιμες διαδικασίες που αυστηρά ακολούθησαν για την αγορά τους, ενώ δεν παρέλειψε ευγενικά, αλλά με πολύ νόημα, να απευθυνθεί μέσω των Μ.Μ.Ε. προς το λαό, διαβεβαιώνοντάς τον ότι τα χρήματά τους, διαχειρίζονται με σεβασμό, διαφάνεια και εντιμότητα.
Αν ο Μητροπολίτης, μου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη, είναι ότι ξέρει να αιφνιδιάζει, να πρωτοστατεί, να προκαλεί με τις πράξεις του.
Με την προχθεσινή του πράξη ξέφυγε πάνω από τις Παπαδικές φιλανθρωπίες, έγινε πρωτοπόρος σε όλη την Εκκλησία της Ελλάδος, είναι ο πρώτος που ευαισθητοποιείται στην προστασία της φύσης και ξεσηκώνει, είτε το θέλουν είτε όχι και όλους τους φορείς τους Ιδιωτικούς του Νομού μας, να τον ακολουθήσουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα φανεί η γύμνια τους. Είναι πολύ παρήγορο, που και άλλοι δύο φορείς τον ακολούθησαν, στους Δήμους των Αγίων Θεοδώρων και στη Νεμέα.
Χθες βράδυ μου ανακοίνωσε φίλος από τη Γκούρα, ότι το Πυροσβεστικό Αυτοκίνητο που η Μητρόπολη χάρισε στο Δήμο τους, το είχαν σε κοινή θέα στον εκεί Ναό και μου είπε επίσης, ότι ο Δήμος και ο Κόσμος, όπως σε όλους τους Δήμους συμβαίνει να προστατεύουν το δάσος με εθελοντές, με την παρουσία του Αυτοκινήτου ενθαρρύνονταν στον εθελοντισμό.
Αυτό το κίνημα του γενικού εθελοντισμού αναζωπυρώσατε προχθές Μητροπολίτη της Κορίνθου, πρωτοπόρος, προκλητικός, διδακτικός, αιφνιδιαστικός. Τον ουσιαστικό δηλαδή ρόλο, που πρέπει να έχει ένας Ηγέτης.
Τα συγχαρητήριά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: