Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΖΑΧΑΡΙΑ-ΤΣΟΥΛΟΥΦΑ

Την τετραετία 1999-2002 χαρακτηρίσθηκε υπερσυγκεντρωτικός όσον αφορά την κατανομή «εξουσιών» και αρμοδιοτήτων. Και προφανώς υπήρξε μια από τις αιτίες της μετέπειτα διάσπασης και μιας απρόβλεπτης ήττας!
Την τετραετία 2007-2010 που ήδη διανύουμε, ο συγκεντρωτισμός έδωσε τη θέση του σε μία σημαντική αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και των ρόλων.
Και στις δύο περιπτώσεις κατηγορήθηκε!!
Αναζητείται η χρυσή τομή. Μόνο που κάθε πολίτης διαμορφώνοντας μία άποψη για τη διοίκηση και τη διαχείριση, έχει κατασταλάξει στη δική του «χρυσή τομή» με αποτέλεσμα να έχουμε μερικές χιλιάδες χρυσών τομών!
Είναι αλήθεια ότι ο νέος κώδικας των ΟΤΑ άλλαξε και συνεχώς θα αλλάζει με αποτέλεσμα κάποιοι θεσμικοί ρόλοι να αναβαθμίζονται και κάποιοι να υποβαθμίζονται.
Αυτός όμως του Δημάρχου θα παραμένει ισχυρός και θα διαμορφώνει τις τελικές αποφάσεις.
Μία αρμονική συνεργασία των μελών της Δημοτικής Αρχής αλλά και η δημοκρατική συναίνεση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.
Προσπάθειες γίνονται και από τη Δημοτική Αρχή αλλά και από τη μειοψηφία του Α. Παπαγγελόπουλου. Καθυστερήσεις και παραλείψεις είναι ορατές.
Τα γοργά βήματα έχουν εξασθενήσει και οι αργοπορημένες παρεμβάσεις δημιουργούν ανησυχίες και φόβους μίας νέας αποτυχίας, όπως της περασμένης τετραετίας.
Οι πληροφορίες μου λένε και είναι έγκυρες, ότι αυτός που συντελεί στα μέγιστα στην προώθηση των πάσης φύσεως έργων, ακόμα και των τεχνικών, είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Χρ. Ζαχαριάς με καλό δέκτη τον Α. Τσουλούφα.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι ο «ανίερος» πόλεμος που τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει εναντίον του Α. Τσουλούφα και του Χρ. Ζαχαριά, από μια μερίδα Κορινθιακού τύπου, που μέχρι πρότινος διάκειντο ευμενώς απέναντί τους και στήριζαν την όλη προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής!
Είναι υποκινούμενοι από άλλους μνηστήρες του Δημαρχιακού Θώκου; (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να αποκεφαλίσουν τον θεωρητικά και ουσιαστικά ικανότερο διάδοχο του Α. Τσουλούφα;
Τηρουμένων των αναλογιών και σε κάθε περίπτωση του σημερινού status του Καποδίστρια!Και διερωτώμαι, με ποιο όφελος;
Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για κάποιον από τους συνήθεις παρόντες – απόντες του Αυτοδιοικητικού γίγνεσθαι;
Ο Χρ. Ζαχαριάς σίγουρα δεν έχει βλάψει την τοπική κοινωνία. Ούτε και κατά συνέπεια ο Α. Τσουλούφας.
Εάν οι βολές αφορούσαν το σύνολο της Δημοτικής Αρχής, μιας Αρχής διστακτικής και φοβισμένης. ανήμπορη να κάνει ρήξεις με το παρελθόν και το παρόν ίσως να συμφωνούσα!
Αλλά όταν επιλεκτικά αποτελούν στόχο οι δύο αυτοί άνδρες, το θεωρώ και άδικο και ύποπτο! Και γίνεται ακόμα πιο ύποπτο, όταν μετά πάροδο εξαετίας, επαναφέρεται το γεγονός της «αποστασίας» του Χρ. Ζαχαριά το 2002, όταν στο Δήμο Κορινθίων, ο αποστάτης κ. Γιώτης όχι μόνο λοιδορήθηκε, αλλά συμπεριελήφθη και στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., άκρως τιμητική θέση.
Προφανώς δεν απολογούμαι για τα πεπραγμένα της νυν Δημοτικής Αρχής.Όλοι κρίνονται από τις κοινωνίες στην ώρα τους! Αν η κριτική όμως στερείται και της στοιχειώδους «ηθικής» είναι ένα πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: