Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ο αριθμός 5 είναι ασφαλώς μεγαλύτερος από αυτόν που η πρόταση Παυλόπουλου προσδιορίζει για τις νέες συνενώσεις.
Όμως πάντα θα βρίσκονται και τρόποι και λόγοι για να ερμηνεύονται οι νόμοι όπως εξυπηρετεί την συγκυρία και τα πολιτικά συμφέροντα.
Είναι εμφανές οτι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να κάνει ρήξεις αλλά θα μείνει σε μία λογική αναδιάρθρωση με δήμους που περίπου έχουν από μόνοι τους σχηματιστεί και δεν θα υπάρξουν και αντιδράσεις.
Αν π.χ. κανείς προσπαθούσε να πάει την Νεμέα στο Κιάτο ή ακόμα και στην Κόρινθο θα είχε μπροστά του να αντιμετωπίσει πολλές ενστάσεις και φασαρίες..
Με την πρόταση για ένα δήμο ορεινό με έδρα πιθανόν την Νεμέα...βολεύονται όλοι...πλην του Θόδωρα Λαμπρόπουλου ο οποίος έχει κατά νου να φτιάξει ένα μόρφωμα με ολίγη από Βόχα, ολίγη από ορεινά και παραλία αλλά μακριά απο το Κιάτο...αν και οι δύο οικιστικοί ιστοί έχουν πλέον ενωθεί...
Με την πρόταση για τους 5 δήμους δεν θα υπάρξουν γκρίνιες αφού όλοι θα είναι ικανοποιημένοι και ο καθένας θα κάνει τους συσχετισμούς του προκειμένου να δει πως θα στηθεί και το προεκλογικό σκηνικό που αλλάζει εφ’ όσον μεγαλώνουν οι δήμοι και εισέρχονται νέα στοιχεία στους υπάρχοντες δήμους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: