Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ

Με τις κλιματικές αλλαγές που έχουμε κυρίως τα τελευταία χρόνια, ο υδροφόρος ορίζοντας δεν εμπλουτίζεται και δεν προβλέπονται ευοίωνες συνθήκες.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου, με την έναρξη της φετινής περιόδου, λόγω της έντονης και παρατεταμένης λειψυδρίας, της υπερβολικά μεγάλης κατανάλωσης και αλόγιστης σπατάλης του νερού, θέλοντας να ικανοποιήσει την πλήρη και χωρίς διακοπές υδροδότηση όλων μας, με νερό καλής ποιότητας, θεώρησε απαραίτητο να λάβει μέτρα για την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε να περιοριστεί η άσκοπη χρήση και σπατάλη του νερού και να μειωθεί έτσι ο κίνδυνος έλλειψής του.
Πέραν των όσων περιοριστικών μέτρων που έλαβε πέρυσι και συνεχίζει και φέτος η ΔΕΥΑ, ενημέρωσε και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό με παντός τύπου πρόσφορα μέσα, όπως ραδιοφωνική καμπάνια, δημοσιεύσεις, συνεντεύξεις, φέϊγ βολάν, ενημερωτικά δελτία, ενημερωτικά φυλλάδια (εντός των λογαριασμών ύδρευσης), αεροπανώ κ.λ.π.
Διαθέτει αυτοκίνητο με μικροφωνική συσκευή και ενημερώνει τα παραλιακά κυρίως Τοπικά Διαμερίσματα, τόσο για την ποιότητα του νερού, όσο και για την αυστηρή απαγόρευση χρήσης λάστιχου, με νερό από το δίκτυο ύδρευσης, για πότισμα κήπων, περιβολιών, πλύσιμο αυτοκινήτων, κατάβρεγμα δρόμων κ.λ.π.
Σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια και ιδιαίτερα με αυτά που έχουν σημαντικά προβλήματα επάρκειας και δεν μπορούν να ενισχυθούν από το κεντρικό δίκτυο, πρότειναν τα ίδια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ, με ομόφωνες αποφάσεις τους, τη λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού της κατανάλωσης και επιβολή αυστηρών προστίμων, που ενέκριναν ομόφωνα, τόσο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της ΔΕΥΑΞ, για την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατανάλωσης νερού και συγκεκριμένα απαγόρευση της χρήσης του λάστιχου με το δίκτυο ύδρευσης για το πότισμα των κήπων, των περιβολιών, το πλύσιμο των αυτοκινήτων, το κατάβρεγμα των δρόμων – πεζοδρομίων κ.λ.π. δηλαδή όλες τις δραστηριότητες εκτός της οικιακής χρήσης ή της επαγγελματικής για τα καταστήματα, σε αντίθεση περίπτωση και μετά από έλεγχο θα επιβάλλεται:
- την 1η φορά χρηματικό πρόστιμο 20,00€,
- την 2η φορά χρηματικό πρόστιμο 50,00€ και διακοπή της υδροδότησης επί 24ωρο, σύμφωνα με το Νόμο,
- την 3η φορά χρηματικό πρόστιμο 100,00€ και διακοπή της υδροδότησης επί 48ωρο, σύμφωνα με το Νόμο και
- την 4η φορά χρηματικό πρόστιμο 300,00€ και υποβολή μήνυσης για παράβαση Νόμων και Κανονισμού Ύδρευσης
Σε κάθε περίπτωση ο παραβάτης θα καταβάλλει το τέλος επανασύνδεσης.
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι τα μέτρα δεν έχουν σε ουδεμία περίπτωση εισπρακτικό χαρακτήρα.
Η ΔΕΥΑ και οι άνθρωποί της, αισθάνονται ιδιαίτερη ευχαρίστηση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη θετική ανταπόκρισή τους, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για οικονομία του πολύτιμου αγαθού και περιορισμό της άσκοπης σπατάλης.
Το κεντρικό μας σύνθημα είναι: ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΧΑΜΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: