Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΜΟΥΘ

Ενας δήμος ΜΑΜΟΥΘ θα συγκροτηθεί με τονΚαποστίστρια 2 και θα είναι ο Δήμος Ξυλοκάστρου που κυριολεκτικά θα μετονομαστεί σε “δήμο Δυτικής Κορινθίας”
Είναι απολύτως δεδομένο οτι η συνένωση του σημερινού δήμου Ξυλοκάστρου με τον δήμο Ευρωστίνης είναι ήδη γεγονός και ο “γάμος” αυτός έχει την απόλυτη συνένωση των δύο δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων αλλά και των πολιτών.
Σήμερα ο δήμος Ξυλοκάστρου:
Περιλαμβάνει τις πρώην κοινότητες Άνω Συνοικίας Τρικάλων, Μέσης Συνοικίας Τρικάλων, Κάτω Συνοικίας Τρικάλων, Καρυάς, Μάννας, Παναριτίου, Στυλίων, Ρεθίου, Γελληνίου, Ξανθοχωρίου, Δενδρού, Ζεμενού, Βρυσουλών, Κορφιώτισσας, Θροφαρίου, Ρίζας, Γελληνιάτικων, Θαλερού, Μελισσίου, Συκιάς, Καμαρίου, Λουτρού, Πιτσών, Πελλήνης, Καρυώτικων και τον πρώην δήμο Ξυλοκάστρου.
Έδρα του δήμου είναι η πόλη του Ξυλοκάστρου. Έχει έκταση 310.252 στρέμματα και πληθυσμό 16.799 κατοίκους.
Σήμερα ο δήμος Ευρωστίνης:
Περιλαμβάνει τις κοινότητες Δερβενίου, Ελληνικού, Ευρωστίνης - Ροζενών, Καλλιθέας, Λυγιάς, Λυκοποριάς, Πύργου, Σαραντάπηχου, Στομίου και Χελιδορίου.
Εδρα του δήμου είναι το Δερβένι και έχει 5.582 κατοίκους και έχει έκταση 101.405 στρέμματα.
Ετσι θα φτιαχθεί ένας νέος δήμος με συνολική έκταση 411.657 στρέμματα που η συντριτπική τους πλειοψηφία είναι ημιορεινές και ορεινές περιοχές αλλά να σημειώσουμε οτι οι παραλίες των δύο δήμων ξεπερνούν τα 35 χιλιόμετρα σε μήκος.
Αυξάνεται όμως εντυπωσιακά και ο αριθμός των χωριών διότι πλέον θα υπάρχουν 36 χωριά που είναι περίπου το 1/3 όλων του νομού.
Ο γιγάντιος απο άποψη έκτασης και όγκου δήμος θα έχει μικρό μεν πληθυσμό περίπου 23.000 αλλά πολύ μεγάλες δυνατότητες διότι παρά τα προβλήματα είναι συνδεδεμένος με το Εθνικό οδικό δίκτυο,έχει σταθμό προαστιακού και γραμμή του ΟΣΕ υψηλών ταχυτήτων.!
Δεν θα τεθεί θέμα έδρας του δήμου αφου η κοινή συνείδηση εδώ και πολλά χρόνια έχει αναδείξει το ραγδαία αναπτυσσόμενο Ξυλόκαστρο σε πολιτικό,εμπορικό και διοικητικό κέντρο.
Για αυτό είπαμε και στην αρχή οτι σε αυτή την συνένωση είναι όλα έτοιμα απο καιρό και δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρό
βλημα.
Ενας δήμος που συνδυάζει όλα τα στοιχεία που θέτει ως προυποθέσεις ο νέος νόμος αλλά και η φιλοσοφία του για ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ανάπτυξη.Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι οι παράγοντες θέλουν να συνενωθούν και να πορευτούν μαζί στην προσπάθεια για το μέλλον...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: