Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Προς Πρόεδρο Ν.Σ. κ. Γαρούφη
Κύριε Πρόεδρε
Την 7-4-08 με αρ. πρωτ. 104 σας παρακάλεσα με έγγραφό μου, ως αγρότης – συνεταιριστής και ως Κορίνθιος πολίτης να παρετε θέση στο διαχρονικό σκάνδαλο της επιδότησης της ξερής σουλτανίνας που διέπεται από τον Καν. 1621/1999.
Σας επεσήμανα ότι με τον τρόπο που χορηγείται έχει ως συνέπεια να θίγεται η ηθική υπόληψη και η αξιοπρέπεια των ομάδων παραγωγών που έχουν παγιδευτεί τεχνηέντως και ενοχοποιηθεί.
Αποτέλεσμα αυτού να τους υπεξαιρείται παρανόμως το ένα τρίτο της δικαιούμενης επιδότησης από τους μεταποιητές – ΕΑΣ οι οποίοι εκμεταλλεύονται το έλλειμμα της παιδείας τους και της οργάνωσής τους.
Κύριε Πρόεδρε, τα ληστεμένα χρήματα συσσωρεμένα σε ελάχιστους είναι πάρα πολλά και ικανά να αλλοτριώσουν συνειδήσεις.
Εκτός των άλλων παραμέτρων του σκανδάλου αυτού σας επεσήμανα ότι το γεγονός αυτό λαμβάνει χώρα με την ανοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας Κορινθίας, Διεύθυνση Γεωργίας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κύριε Πρόεδρε, μετά τη δίμηνη σιωπή σας κατανοώ την βούλησή σας.
Άλλωστε το πλαίσιο των ενεργειών σας καθορίζεται από τον κανονισμό λειτουργία του Ν.Σ.
Όμως η ευαισθησία και η ευθύνη από τη μία πλευρά και η συγκάλυψη της διαπλοκής και της διαφθοράς από την άλλη που επιχειρείται (σαφώς όχι από εσάς) δεν εντάσσονται σε κανόνες λειτουργίας.
Η δίμηνη σιωπή σας για μένα σημαίνει ότι ή έχετε άγνοια του θέματος που δεν δικαιολογείται, διότι τόσο εσείς όσο και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας Ν.Σ. προέρχονται από τους χώρους της διαπλοκής και ως εκ τούτου δεν δικαιούστε να την επικαλείστε ή αδιαφορείτε για ότι ρυπαίνει, σπιλώνει και απαξιώνει τον αγροτικό χώρο.
Κύριε Πρόεδρε, εκπροσωπώντας και επηρεάζοντας το σύνολο του Ν.Σ. και επιλέγοντας την ΑΦΩΝΙΑ στο συγκεκριμένο θέμα εκτιμώ ότι αναδεικνύεται έλλειμμα πολιτικής βούλησης Νομαρχιακής ευαισθησίας Κορινθιακού ενδιαφέροντος και ευθύνης.
Σαφώς οι επιλογές των ενεργειών σας σας ανήκουν αδιαμφισβήτητα.
Η κρίση αυτών δικαίωμά μου και όλων των Κορινθίων.
Ένα ελάχιστο δείγμα υπέρβασης της τυπικής διαδικασίας που με θρησκευτική ευλάβεια τηρείται, δε θα σας έβλαπτε συνολικά. Εκτιμώ ότι η επιλογή της σιωπής που επιλέξατε στο συγκεκριμένο σκάνδαλο του οποίου οι διαστάσεις και προεκτάσεις είναι ασύλληπτες, θα σας εκθέσει στο μέλλον.
Γνωρίζοντας ότι φέρω το βάρος των αποδείξεων και έχοντας πλήρη συναίσθηση σε ποιον απευθύνομαι σας προτρέπω κ. Πρόεδρε να αναζητήσετε την Εισαγγελική παραγγελία Πλημμελειοδικών Κορίνθου με αριθμό ΑΟ6.2160.
Η υποτίμηση και η απαξίωση ενός σκανδάλου που αφορά μέρος μιας κοινωνικής τάξης στον Νομό μας (ομάδες παραγωγών) δεν είναι υγιές σύμπτωμα.
Η σιωπή σας κατα την κρίση μου ευνοεί τους εμπλεκομένους διαχειριστές στο σκάνδαλο και όχι τους παγιδευμένους και ενοχοποιημένους συναδέλφους μου αγρότες.
Κύριε Πρόεδρε, ο θεσμικός σας ρόλος στο Ν.Σ. κατά την κρίση μου, ουδεμία σχέση – σύγκριση ή ταύτιση έχει με την επαγγελματική σας ιδιότητα.
Γιάννης Σιώκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: