Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με την απόφαση της διοίκησης του Προαστιακού για την τροποποίηση των δρομολογίων από και προς το Νομό Κορινθίας :
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :
«Με απόφαση της διοίκησης του Προαστιακού τροποποιήθηκαν από τις 6 Ιουλίου 2008 τα δρομολόγια από Κιάτο απευθείας προς το Αεροδρόμιο.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή μετακίνηση χιλιάδων μονίμων κατοίκων του νομού Κορινθίας, επισκεπτών καθώς και ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών.
Ιδιαίτερα όμως προβλήματα δημιουργούνται στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες τα οποία αξιοποιούν τα δρομολόγια του Προαστιακού προς το Αεροδρόμιο για να μεταβούν, με ανταπόκριση, στα μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας (Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Αλεξάνδρας, Ιπποκράτειο) για ιατρική θεραπεία και παρακολούθηση.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
- Τι εξυπηρετεί αυτή η ξαφνική αλλαγή των δρομολογίων του Προαστιακού, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες καθημερινής μεταφοράς από και προς το νομό Κορινθίας ;
- Προτίθεται να παρέμβει άμεσα στη Διοίκηση του Προαστιακού, προκειμένου να επανέλθει το πρόγραμμα των δρομολογίων στην προς 6.7.2008 κατάσταση ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: