Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ο αντιδήμαρχος του Κιάτου κ. Νικόλαος Χατούπης με ανακοινωσή του καλεί όλους τους επαγγελματίες του δήμου να αλλάξουν άμεσα τις πινακίδες των καταστημάτων και επιχειρησεών τους αν είναι γραμμένες στα Αγγλικά ή σε άλλη ξένη γλώσσα.
Οπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος:
” σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 2946/2001 «Υπαίθρια Διαφήμιση- Συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α 224) θεσμοθετήθηκε η υποχρέωση αναγραφής στην ελληνική γλώσσα, όλων των επιγραφών, με τις οποίες προσδιορίζεται η επωνυμία και το αντικείμενο επαγγελματικής δραστηριότητας φυσικών ή νομικών προσώπων, επιτρεπομένης (προαιρετικά) της παράλληλης παράθεσης επ΄ αυτών ξενόγλωσσων λέξεων, συμπεριλαμβανομένων των κατοχυρωμένων εμπορικών σημάτων, διακριτών τίτλων και εν γένει επωνυμιών.
Με βάση τ’ ανωτέρω, παρακαλούνται τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά μέσα στα όρια του Δήμου μας να συμμορφωθούν προς την επιταγή της προεκτεθείσας διατάξεως.
Γίνεται επίσης γνωστό ότι για την αφαίρεση των παράνομων ξενόγλωσσων επιγραφών και τις επιβαλλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 6 και 9 του εν λόγω Νόμου [πρόστιμο ύψους 587 € έως 2.870 €].
Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα αρχίσει να ρίχνει πρόστιμα σε όποιον δεν θα συμμορθωθεί στην επιταγή του νέου νόμου που χρόνια ήταν απαίτηση και της κοινωνίας..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: