Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΠΑΙΑΝΙΖΕΙ

* Και ξανά – μανά το «Λυπίσειο»!! Και ξαναδώστου το «Λυπίσειο»!!
Ήθελε ο έρημος να πει «Λυσίππειο» και του τράβαγε τέτοιο λεκτικό ξέσκισμα με το «Λυπίσειο», που ακόμα και οι καλόγριες (τα ψάρια) βγήκαν στη στεριά για να κλάψουν μαζί με τους ελάχιστους ακροατές εκείνης της υπέροχης μουσικής βραδιάς … !!!
* Και που να τον ρωτούσε κανείς ποιος ήταν ο Λύσιππος!! Μπορεί να μας έλεγε ότι ήταν και γανωτζής από του Ντούσα!! Μπορεί!!
* Όταν είσαι γλωσσοπλάστης διότι το απαιτεί και η υψηλή θέση που κατέχεις … του «φούστη» που λένε!! Δεν κρύβεσαι με τίποτα!!
Η γλώσσα πάει ροδάνι!! Στριφογυρίζει μόνη της και ελεύθερη στην αρωματισμένη με ροδόσταμο από ζυγούρι κοκκινιστό με μπόλικο σκόρδο και μπαχάρι στοματική κοιλότητα και η ρουφιάνα!! σου φτιάχνει τέτοιες λέξεις, που δεν προλαβαίνει να τις καταγράψει ούτε ο Μπαμπινιώτης!! Που να τις ερμηνεύσει!!
* Άσε που μπορείς να τις ντύσεις και μουσικά με κανένα «Πα – βου – γα – δη» και να νομίζεις ότι έχεις συνθέσεις τον ύμνο της αχαριστίας κατά του Γκιώνη. Τον πατέρα των σαρδάμ!!
* Τελικά αδέρφια, όλα εδώ πληρώνονται!! Γιατί παρόμοιο «εξαποστειλάριο» και μάλιστα δημόσιο κατά παριστάμενου Δημάρχου για αθέτηση υπεσχημένων, δεν είχε ματακουστεί!! Ευτυχώς που φυσούσε η αύρα της θάλασσας για να ξεϊδρώνει ο κ. «Γ.Γ.» (Γ. Γκιώνης)!!
* Τώρα θα μου πείτε, ότι αθέτηση υπεσχημένων του Γ.Γ. για πρώτη φορά συμβαίνει;
Όχι!!! Αλλά αυτή η αθέτηση, σημαίνει προδοσία των αγώνων, των θυσιών και της προσφοράς των συνεταιρισμένων μελών (αφού πρόκειται περί εταιρείας) ενός μουσικού σώματος. Έναντι του πολιτισμού. Έναντι εκείνων που παιάνιζαν ανά τας ρύμας και οδούς διαμαρτυρόμενοι ευγενώς και μουσικώς για την κακούργα προηγούμενη δημοτική αρχή που τους είχε κάνει τόσα και τόσα!! Καλά ή όχι, ας μην εξηγηθούν τώρα!! Έναντι αυτών που μπήκαν μπροστά με ντουντούκες και νταούλια για να πανηγυρίσουν τη νέα κατάσταση που αποδείχτηκε αχάριστη – και με την ευκαιρία – που είναι και για τα πανηγύρια!!
* Και τώρα να, που ο νέος Δήμαρχος, τους κατάντησε επαίτες και τσιγγάνους!! Ντροπή!! Χίλιες φορές ντροπή!! Ακούς εκεί, ο κ. Γ.Γ. να καταντήσει ένα μουσικό σώμα με την τόση μουσικοπολιτική προσφορά σε τσαντίρ – μουσικομαχαλά διότι ο ευεργετηθείς Δήμαρχος θέλει να τυρβάζει περί άλλων!!
* Ορθώς ο Πρόεδρος «γλώσσεψε τη μπέρδα του» και έκανε λόγο για «Λυπίσειο». Γιατί όλα, είναι για λύπηση!!
* Πως μπορείς να αντέξεις το θέαμα να διευθύνεται τώρα μία μουσική μπάντα που λες ότι (αριθμητικά) έχει πάθει νευρική ανορεξία σε σύγκριση με τα παλιά μέλη; Πως μπορείς να μη λυγίσεις μπροστά σε ένα μαέστρο που διηύθυνε χωρίς οργισμένες παρατηρήσεις στο κοινό που αδημονούσε, χωρίς σμόκιν και παπιγιόν αλλά με απλή γραβάτα τώρα; Και μάλιστα στο μισοσκόταδο!!
Ευτυχώς, που για λίγο άναψαν κάτι «πυροτεχνήματα – κατουρίστρες» γιατί μετά κάπου πήξαμε στο σκοτάδι που κάποιος το ερμήνευσε – τρομάρα του – σαν ειδυλλιακή ατμόσφαιρα!! Μάλιστα κάλεσε να χορέψουν και οι θεατές «καλίνκα». Λες και παιζόταν βαλς!!
* Άσε που από την έλλειψη του φωτισμού, όταν βρισκόσουν στην πίσω πλευρά της σκηνής, νόμιζες ότι παρακολουθούσες θέατρο σκιών, ένεκα των πανιών που ήταν γύρω – γύρω!!
Για τέτοια προβοκάτσια μιλάμε!!
Όχι, όχι!! Σχετικά ερωτήματα περί του θεάτρου σκιών από κακόπιστους δεν διατυπώθηκαν!!
* Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση. Αυτή η επίδειξη αχαριστίας στο μαέστρο!! Στον αναμορφωτή των μουσικών μας πραγμάτων και της μουσικής μας παιδείας!! Ου μην, αλλά και μόνου υπερασπιστή και εγγυητή εφαρμογής του νόμου του Ν. 2065/92 αφού εγγράφως γνωστοποίησε, καταργώντας αρχές και εξουσίες, ως άλλος σύγχρονος Βοναπάρτης, ότι «εμμένει στην απόλυτη τήρηση τούτου (του Νόμου) από όλους τους συναδέλφους του μουσικούς, διατεθειμένος να καυτηριάσει και καταγγείλει κάθε παρέμβαση»!!!
Δηλαδή, «το κάρφωμα», να πάει σύννεφο!!
Ντροπή ρεεεεεε!!!!
* Άσχετο!! Αλλά μου αρέσει!! Αλήθεια, υπάρχει βραβείο ρουφιανιάς;
* Τώρα κανονικά, η στήλη και στην επιθυμία της να συντρέξει το μαέστρο στην εφαρμογή του Νόμου, πρέπει να κοινοποιήσει τη σχετική «υπόμνηση – δήλωσή» του (την οποία και θα δημοσιεύσουμε) προς την ΕΛΣ και την Ένωση Μουσικών Ελλάδος, προς γνώσιν των συνεπειών του Νόμου. Αλλά πέραν αυτών ο Πρόεδρος του Π.Π.Κ. και ο κ. Λόης που είναι και Νομικός, τι λένε για όλα αυτά που στην ουσία διαλύουν τη Δημοτική Φιλαρμονική;
* Παντελώς άσχετο το παρακάτω, αλλά μου αρέσει!! «Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη»!!!
Και το καρφί της παρέας: «Με την παραφροσύνη, εντάξει!! Αλλά με τους παράφρονες όμως, τι γίνεται, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;»
* Ερώτημα κρίσεως, υποθετικό, γενικό και αόριστο!! Η χολερική εμπάθεια, οι υπερφίαλες αξιώσεις, τα πείσματα και οι ετσιθελικές πρωτοβουλίες, μπορούν να μετατρέπονται σε πολιτιστικούς οδηγούς και να επιβάλλουν αποφάσεις υποχωρήσεων;
Την απάντηση, μπορεί μερικοί – μερικοί να την κάνουν γαργάρα, αφού χάθηκε η λεβεντιά και το «άι – σιχτίρ»!!!
Ξυπνήστε ρεεεεεε!!!!
* Και πως ακούστηκε; «Μπράβο στο Γιωτάκη που τον έφερε;»
Πάει στοίχημα ότι το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο Γιωτάκης τον Παύλου, όταν ο δεύτερος ανέλαβε Δήμαρχος ήταν: «Πως τα πας με το μαέστρο;»
Διότι και του πρώτου, του είχε ψήσει το ψάρι στα χείλη, που λένε!!!
* Με αυτά κι εκείνα, ξεχάσαμε όμως τα λοιπά!!
Καλέ …!!! Με εκείνα τα ρουφηγμένα μαγουλάκια από το αδυνάτισμα και τα αυτιά που φωτάνε και πετάνε, πως σας φαίνεται ο Γιώργος;
Και να σας πω …!!! Δε σας συγκίνησε και δε σας συνήγειρε η ομιλία του;Ιδιαίτερα όταν με εκείνο το άγριο πάθος που τη διέκρινε δήλωσε: «Ήρθε όμως τώρα η ώρα, όλα αυτά να τα βάλουμε πίσω μας»!!!
Τι εννοούσε άραγε ο ποιητής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: