Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Το παρακάτω άρθρο το δανειστήκαμε απο το blog του Πάνου Ηλιακόπουλου.Επειδή είναι έντονα ρεαλιστικό και απόλυτα ορθό το αναδημοσιεύουμε διότι προαναγγέλει μεγάλες εξελίξεις άμεσα στο Λουτράκι.\\

ΑΡΘΡΟ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης το βράδυ της Δευτέρας 21 Ιουλίου γύρισε σελίδα. Δυστυχώς για τον ίδιο τη γύρισε προς τα πίσω κι άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου». Όλα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών και οι βαριές εκφράσεις που εκστομίστηκαν, αποκάλυψαν ότι το «παλάτι» είναι ανοχύρωτο και... στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια! Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των μελών της πλειοψηφίας από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για τη συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει μόλις μια εβδομάδα πριν στην Αθήνα με το γραμματέα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρο Ευσταθόπουλο και την τύχη του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου. Οι τόνοι μεταξύ των μελών ανέβηκαν γρήγορα με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μάρκελλος να «αδειάζει» διαψεύδοντας το δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη για όσα ισχυριζόταν ότι συζήτησαν με το γραμματέα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο Γιώργος Γκιώνης για λόγους που μόνον ο ίδιος ξέρει και μπορεί να ενημερώσει και τα μέλη του συνδυασμού του, αλλά και την κοινή γνώμη αν τη λαμβάνει υπόψη του, είχε συγκρατήσει και μετέφερε μόνον αυτά που ήθελε να ακούσει πριν τη μετάβασή του στην Αθήνα και εξυπηρετούσαν τις «θέσεις» του! Όταν ολοκλήρωσε μετ’ εμποδίων την ομιλία του ο δήμαρχος μετά τις παρεμβάσεις και τις συνεχείς διακοπές για την αποκατάσταση της πραγματικότητας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σε όσα ισχυριζόταν, ο Γιώργος Μάρκελλος έκανε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για όσα συζητήθηκαν στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο δήμαρχος είναι προφανές αυτά δεν τα «θυμόταν» και δυστυχώς για τον ίδιο τον αναιρούσε σε όσα ισχυριζόταν λίγη ώρα πριν η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Στη δυσχερή θέση την οποία έχει περιέλθει ο Γιώργος Γκιώνης συνέβαλε και το γεγονός ότι οι μισοί και πλέον περίπου σύμβουλοι είχαν επίσης γνώση και για τις δηλώσεις που είχε κάνει την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος δεσμευόμενος ότι ή κυβερνητική πολιτική για την κατασκευή μαρίνων στη χώρα θα υλοποιηθεί.

Ο κατηφορικός και χωρίς επιστροφή δρόμος που ακολουθεί ο Γιώργος Γκιώνης είναι απόρροια των επιλογών του. Κατ’ αρχήν για το επιτελείο που έχει επιλέξει -τη λεγόμενη... παιδική χαρά του «παλατιού»- να τον περιβάλει και κατά δεύτερο λόγο τον εξωθεσμικό σύμβουλο που εμπιστεύεται και υλοποιεί ευλαβικά τις απόψεις του, ασχέτως αν αυτές δεν συμφωνούν πάντοτε με το συμφέρον και το μέλλον του Λουτρακίου και των πολιτών του. Ο δήμαρχος σήμερα βρίσκεται απομονωμένος από την πλειοψηφία των συμβούλων του συνδυασμού του και η υποστήριξή του εντός του συνδυασμού εξαντλείται σε τρία το πολύ τέσσερα μέλη. Σε συζητήσεις που πραγματοποιήσαμε με στελέχη της Παρέμβασης είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά εισπράξαμε την άρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του δημάρχου. Μας επεσήμαιναν την ανάγκη να συσταθεί από τους υπολοίπους -τους εκτός στενού περιβάλλοντος Γκιώνη- τριμελής αντιπροσωπευτική επιτροπή η οποία θα συνοδεύει το δήμαρχο στις συναντήσεις του στην Αθήνα με στελέχη υπουργείων και κυβερνητικούς αξιωματούχους! Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών εισέρχεται σε κρίση (σημειωτέον την είχαμε προβλέψει από τον Απρίλιο κιόλας του 2007) και οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την τύχη όλων, αν θα μπορέσουν από την ίδια θέση να ολοκληρώσουν την τετραετία.

Τα προβλήματα για τον Γιώργο Γκιώνη δεν προβλέπεται να ολοκληρώνονται και να τελειώνουν εδώ. Από τούδε και στο εξής ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου». Σοβαρά προβλήματα το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Γκιώνης θα έχει να αντιμετωπίσει κατά την εισαγωγή προτάσεων του τις οποίες θα διαπιστώνει να μην υπερψηφίζονται και να πέφτουν στο κενό. Όπως μας επεσήμαινε παρατηρητής έμπειρος περί τα δημοτικά και υποψιασμένος «να μην σας φανεί περίεργο τις προτάσεις Γιώργου Γκιώνη να υπερψηφίζουν δημοτικοί σύμβουλοι και αρχηγοί συνδυασμών της αντιπολίτευσης». Αν γίνει κάτι τέτοιο ο εν λόγω παρατηρητής μας υπογράμμιζε ότι «τον τόπο πλέον απειλούν δεινά, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι αιρετοί θα λειτουργούν ως εντολοδόχοι ξένων προς τον τόπο συμφερόντων, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο και αποτελεί απειλή και για τους ίδιους τους πολίτες του». Ο ίδιος παρατηρητής προκειμένου να μας μεταφέρει το συλλογισμό του συνέστησε να ενθυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη και πως ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στη ψηφοφορία της 1ης Ιουλίου 2008 για την κατασκευή της μαρίνας Λουτρακίου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και τόνισε να μη διαφεύγει της προσοχής μας η στάση που θα τηρεί ο Παύλος Παύλου και από τη συγκεκριμένη στάση θα φανεί πως θα εκτυλιχθεί το πολιτικό σκηνικό στο Λουτράκι.
(230708)

Δεν υπάρχουν σχόλια: