Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

ΚΑΚΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

Eίναι γνωστή η εικόνα που παρουσιάζει η ανατολική είσοδος της πόλης του Κιάτου.
Πολλά επίσης τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η συγκεκριμένη περιοχή αλλά και η πλημμελής καθαριότητα που επικρατεί στο σύνολο της πόλης του Κιάτου πόσο μάλλον στα Τοπικά Διαμερίσματα.
Απάντηση των ευλόγων ερωτημάτων της τοπικής κοινωνίας και του Τύπου έδωσε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κωστόπουλος με αφορμή την σχετική ερώτηση της μειοψηφίας σε προηγούμενο δημοτικό Συμβούλιο.
«Τα φυτά και ιδιαίτερα τα φοινικοειδή στην ανατολική είσοδο της πόλης του Κιάτου έχουν ξεραθεί λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας που επικράτησε τον χειμώνα».
Απάντηση που πέραν του ιδίου και των πολιτικών προϊσταμένων του δεν ξέρουμε αν μπορεί να βρει σύμφωνο άλλον νοήμονα άνθρωπο.
Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μία σειρά φοινικοειδών που φυτεύτηκε μαζί με άλλα καλλωπιστικά φυτά και δένδρα στην περιοχή των Σφαγείων παράλληλα της Π.Ε.Ο.από την προηγούμενη Δημοτική αρχή το 2006. Είχαν δε κατασκευαστεί εγκαταστάσεις ποτίσματος και με την φροντίδα των Υπηρεσιών του Δήμου και των ομόρων κατοίκων τα φυτά ευρίσκοντο σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ η συνολική εικόνα είχε αναβαθμιστεί.
Η εγκατάλειψη όμως από την νέα δημοτική αρχή έφερε τα θλιβερά, ορατά σε όλους, αποτελέσματα.
Η φράση του κ. Κωστόπουλου ότι «οι επί δύο χρόνια φοίνικες ξεράθηκαν από την κακοκαιρία» ταιριάζει γάντι στην άλλη ανεπανάληπτη φράση του πολιτικού του προϊσταμένου και δημάρχου Σικυωνίων κ. Τσουλούφα ότι «η 18μηνη καθυστέρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Κιάτου οφείλεται στις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Ηλεία και στις κοινοβουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν». Δυστυχώς για μας τους Σικυώνιους αυτό είναι το επίπεδο σοβαρότητας με το οποίο αντιμετωπίζονται μικρά και μεγάλα θέματα του Δήμου μας από την Νέα φέρελπι δημοτική αρχή.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: