Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ....!

Καταγγελία της ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων απασχόλησε επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού σχολείου Κιάτου που αναφερόταν στη δημιουργία προβλημάτων στην υγεία των μαθητών συνεπεία ψεκασμών γειτονικής Σουλτανίνας με φυτοφάρμακα. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα:
Να σταλεί άμεσα έγγραφο προς την κα Γεωργούση προκειμένου να σταματήσει άμεσα τους ψεκασμούς δεδομένου ότι κινδυνεύει η υγεία των μαθητών.
Εάν η κα Γεωργούση δεν συμμορφωθεί με το έγγραφο που θα σταλεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, θα πρέπει ο Δήμος να προσφύγει άμεσα σε ασφαλιστικά μέτρα.
Κύριε Δήμαρχε σας λέει τίποτε αυτή η ιστορία; Ερωτάται η Δημοτική Αρχή.
α. Εστάλη η παραπάνω επιστολή στην κα Γεωργούση;
β. Εάν εστάλη γιατί η κυρία αυτή δεν συμμορφώθηκε;
γ. Προσφύγατε σε ασφαλιστικά μέτρα όπως είχατε αποφασίσει και πότε;
Δεδομένου μάλιστα ότι κάθε χρόνο οι ψεκασμοί επαναλαμβάνονται;
δ. Θα αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας ως Δημοτική Αρχή ή θα εξακολουθήσουν να «ποτίζονται» οι μαθητές με δηλητήρια τα οποία όπως γνωρίζετε δρουν σωρευτικά και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους;
ε. Θα παρέμβαιτε άμεσα ή θα πρέπει να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη εναντίον σας;
Ανάστατοι οι γονείς ζητούν να τεθεί το θέμα στο α΄Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και εκτός ημερησίας διάταξης.
Το πολιτικό σας κόστος θα προκύψει αν δεν δώσετε άμεσα λύση . οι Σικυώνοι πολίτες σας ψήφισαν για να τους λύσετε τα προβλήματα. Κανείς σήμερα δεν ραντίζει κτήματα με χαλκό και θειάφι.
Τα φάρμακα είναι τοξικά και πιστεύουμε ότι εσείς οι ίδιοι δεν θα δεχόσαστε τα παιδιά σας να εισπνέουν παρόμοια φάρμακα όπως οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου.
Και αν η κυρία αυτή αδιαφορεί για την υγεία των μαθητών, οι γονείς τους δεν το δέχονται και η δική σας συμπεριφορά θα πρέπει να είναι παραδειγματική επιτέλους!!!
Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: