Σάββατο 26 Απριλίου 2008

ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ

Πάσχα χριστιανικό. Ένας ευρύχωρος διάδρομος προς την αλήθεια. Κλειδί για την προσέγγιση σε άλλα πρότυπα ζωής. Παθιασμένη αναζήτηση ποιοτικών κοινωνικών ανατροπών. Αισιοδοξία και ελπίδα για τον κόσμο και τη ζωή. Ένταση πρωτόφαντη συναισθημάτων και ιδανικών. Νίκη κατά της νοσηρής παρακμής. Αντίθεση κραυγαλέα με την τάση απόδρασης του σύγχρονου ανθρώπου απ΄τον μεταφυσικό προβληματισμό. Φως άπλετο στις πιο πρωτόγονες περιοχές του ανθρώπινου ψυχισμού. Χαρά απύθμενη και βάθος πνευματικό χωρίς όρια το χριστιανικό Πάσχα. Πρόκληση να κοιτάξουμε κατάματα το Εγώ και τα στοιχειώδη όριά του, που υπάρχουν απ τη στιγμή της γέννησης.
Και να αντικρίσουμε με θάμβος μικρού παιδιού την ανατολή της μυστικής και ανέσπερης ημέρας της Βασιλείας του φωτός. Την ημέρα αυτή της Αναστάσεως, οι απανταχού της γης ορθόδοξοι βιώνουμε το μυστήριο της σωτηρίας ως ευλογία θεού. Και το μεταλαμπαδεύουμε στους πάντες. Με το άγιο Πάσχα, μπαίνουμε σε νέες, απάτητες οδούς προσπέλασης στο θείο και αληθινό. Πόρτες διάπλατες ανοίγουμε της καρδιάς μας.
Μια γραμμή που ταξιδεύει συνεχώς με διαδρομές ατελείωτες μέσα στις απέραντες κοιλάδες της ανθρώπινης προσφοράς. Και που περνά παιδιάστικα συναισθήματα ευτυχίας σε σπασμένα απ΄την κούραση και την απόγνωση ανθρώπινα πρόσωπα. Κόντρα στο σύγχρονο άγχος, ως προϊόν της απειλής που δέχεται η αγάπη απ την καταστροφικότητα. Μοιραζόμαστε τη συγκίνηση το Άγιο Πάσχα. Η μοναξιά δεν μας ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: