Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθές 8 Απριλίου 2008 η δημοπράτηση για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 105.000.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και αφορά στη μελέτη, στη χρηματοδότηση, στην κατασκευή και στην τεχνική διαχείριση των κτιρίων Διοίκησης και των Σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, στην Τρίπολη, στο Άργος, στη Σπάρτη και στην Καλαμάτα.
Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων που θα κατασκευασθούν είναι 39.000 τ.μ.
Σε αυτή την πρώτη φάση του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης που θα κατασκευάσει τα κτίρια και θα τα διαχειριστεί για είκοσι πέντε χρόνια, συμμετείχαν τα παρακάτω επτά επενδυτικά σχήματα:
1. ELLISDON CONSTRUCTION INC. - ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.
2. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
3. HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GMBH - J&P ΑΒΑΞ A.E.
4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. - ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. - ΕΚΤΕΡ Α.Ε. - ΕΛΕΡΓΟ Α.Ε. - ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. - ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε. - ΝΟΣΤΟΣ Α.Ε.
5. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.
6. ΓΕΚ Α.Ε. ΣΥΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
7. ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε.Ε. - ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε. - ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ Α.Ε.
Οι μόνιμες κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών που ήδη λειτουργεί στη Κόρινθο θα κατασκευασθούν σε έκταση 42 στρεμμάτων στα ΚΕΥΑ στα Εξαμίλια, που παραχωρήθηκε το 2004, στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τα κτίρια της Σχολής θα έχουν συνολική επιφάνεια 7.600 τ.μ. και ο αντίστοιχος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 19.160.000 €.
Παράλληλα εγκρίθηκε τον Ιανουάριου του 2008 από τη Διϋπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα η κατασκευή φοιτητικής εστίας της Σχολής της Κορίνθου για τη φιλοξενία εκατό φοιτητών.
Η επιφάνεια του κτιρίου προβλέπεται να είναι 4.700 τ.μ. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 15.660.000 €. Στις 4 Ιουνίου 2006 πρόκειται να δημοπρατηθεί η ανάδειξη Τεχνικού Συμβούλου για την προετοιμασία του έργου.
Όπως είναι γνωστό ξεκίνησε ήδη για πρώτη χρονιά η λειτουργία του νέου τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στην Κόρινθο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας ανέλαβε την ενοικίαση των απαραίτητων χώρων για την προσωρινή στέγαση.
Ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη της δημοπράτησης του έργου και τόνισε την άριστη συνεργασία του με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητή κ. Κων/νο Δημόπουλο για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Πανεπιστημίου με την κατασκευή σύγχρονων κτιριακών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: