Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ...

Η πρωτοβουλία για την σωτηρία του Κορινθιακού σας καλεί το Σάββατο 19 Απρίλη στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Μεγάρου του Κιάτου και ώρα 19.00 για μία ακόμα εκδήλωση – συζήτηση.
Διαρκής επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα για να αποτραπεί «ο θάνατος» του Κορινθιακού, που είναι συνδεδεμένος με την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Τι είναι όμως εκείνο που εμποδίζει την μαζικότερη προσέλευση και ενδιαφέρον των πολιτών, ανεξάρτητα από ιδεολογίες, κομματικές τοποθετήσεις;
Είναι η αδιαφορία, είναι ο φόβος, τα συμφέροντα, το αντίτιμο που θα κληθούν να πληρώσουν;
Όλα αυτά μαζί!
Δεν αντιδρούμε αποτελεσματικά στην αλλαγή του κλίματος ή στην καταστροφή του περιβάλλοντος διότι οι περιβαλλοντικές καταστροφές είναι απαραίτητες για την συντήρηση της οικονομικής ανάπτυξης, δηλαδή του συστήματος. Γιατί η μεγέθυνση της οικονομίας δεν είναι παράγωγο του συστήματος, είναι αυτοσκοπός και άρα το σύστημα το ίδιο.
Και έχουμε ανάγκη να ανήκουμε στο σύστημα επειδή έχουμε την ανάγκη της κοινωνικής αποδοχής! Το συμφέρον μας, είναι η διατήρησή του και ο φόβος μας μήπως διαταραχθεί.
Είναι ο φόβος του πληθωρισμού, της ανεργίας, της ύφεσης, της καθυστέρησης.
Ο φόβος ότι το σύστημα ασκεί δυνάμεις που δεν ελέγχονται από την εθνική κυβέρνηση αλλά από τις Βρυξέλλες, ή ακόμα χειρότερα από εταιρείες που ελέγχουν την ενέργεια και τις αγορές, ή ακόμα χειρότερο, από σκοτεινά πρόσωπα που ακούνε και βλέπουν τα πάντα. Και έτσι το έθνος γίνεται το καταφύγιο του φοβισμένου! Και εδώ είναι το παράδοξο. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, που τα σύνορα πέφτουν!
Και όλα αυτά γιατί; Για να καταναλώνουμε υπέρμετρα, να οδηγούμε πανάκριβα αμάξια, να χτίζουμε τεράστια σπίτια, να κατασκευάζουμε φράγματα μεγάλου οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους, αντί να αποκτήσουμε νομοθεσία για την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων των βιολογικών καθαρισμών που πετιούνται στην θάλασσα.
Αντί να πάψουμε να είμαστε οι συχνότεροι πελάτες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αντί να συνειδητοποιήσουμε ότι η τραγωδία του περιβάλλοντος δεν έχει αγίους και δαίμονες. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι περισσότερο ή λιγότερο, το δε σύνθημα «λιγότερο κράτος» οδηγεί στην σύνθλιψη του πολίτη και της δημοκρατίας ανοίγοντας τον δρόμο για την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των ιδιωτικών εταιρειών, που λειτουργούν με σκοπό, την μεγιστοποίηση του κέρδους σε βάρος του περιβάλλοντος και των ανθρώπων.
Μην ξεχνάτε ότι το σύστημα στηρίζεται στην καταστροφή της υποδομής του, δηλαδή του περιβάλλοντος!! Αυτός είναι ο κόσμος που θέλουμε;!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: