Τρίτη 22 Απριλίου 2008

ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ...!

Τελικά μάλλον υπάρχει και Πνεύμα της Μεγάλης εβδομάδας το οποίο πρυτάνευσε στο Λουτράκι και έτσι τόσο ο κ.Tσούγκος που μάζευε υπογραφές εναντίον του Παπά-Νίκου όσο και ο πρώτος υπογράψας Μιχάλης Δρίτσας ζήτησαν έμπρακτη συγνώμη για την στάση τους..
Πως αλλοιώς μπορούσε να γίνει;


Τώρα έγινε αίτηση
Σύλλογος Φίλων Θρησκ. Μουσικής
«Χορωδία Λουτρακίου»
Αριθμ. Πρωτ.: 143
Προς: Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας.
Αγαπητοί κύριοι,
Όπως είναι γνωστό έχουν παρέλθει 66 χρόνια από την εποχή που η ανδρική Εκκλησιαστική χορωδία της πόλης μας έκανε την πρώτη της εμφάνιση την 25η Μαρτίου 1942 και συμμετείχε κατά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Λουτράκι. Έκτοτε και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να ασχολείται κυρίως με την τετράφωνη Εκκλησιαστική μουσική της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, είτε συμμετέχοντας μετά από σχετικές συνεννοήσεις με τις Εκκλησιαστικές αρχές στις Θείες Λειτουργίες κ.λ.π. στον ανωτέρω Ναό καθώς και σε αυτόν της «Παναγίας της Γιάτρισσας» είτε μεταλαμπαδεύοντας αυτήν, όσο οι συνθήκες της το επιτρέπουν σε πόλεις και χωριά του νομού μας και πέραν τούτου.
Επειδή τα τελευταία χρόνια αραίωσαν κατά πολύ οι εμφανίσεις της Χορωδίας δεύτερο Ναό εξαιτίας της ενασχόλησής της με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και επειδή αισθανόμαστε την ανάγκη συμμετοχής μας στις Κυριακές Λειτουργίες αλλά και των εξαιρετικά μεγάλων εορτών της Πίστεώς μας, υποβάλλουμε θερμή παράκληση όπως μετά προηγούμενης έγκρισή σας και πάντα σε στενή συνεργασία μαζί σας υλοποιήσετε το προηγούμενο αίτημά μας, με πρώτο εκείνο της εμφάνισής μας την Μ. Τρίτη προς απόδοση του λεγομένου Τροπαρίου της Κασσιανής.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της χορωδίας μας διακαώς επιθυμούν την διατήρηση και συνέχιση των καλών σχέσεων αγάπης και φιλίας με όλους τους παράγοντες της Εκκλησίας (Ιερείς, Ιεροψάλτες, Συμβούλιο) πορευόμενοι εν ειρήνη όπως τούτο επετεύχθη από ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Τσούγκος


Εμπρακτη συγνώμη
Προς: Αιδεσιμότατο Νικόλαο Βασιλόπουλο
Προϊστάμενο Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας
Αιδεσιμότατε,
Επί των τελευταίων γεγονότων τα οποία προκαλούν και όχι αδίκως από την πλευρά σας διάρρηξη ακόμη και των προσωπικών μας σχέσεων, θα παρακαλούσα να σημειώνατε τα ακόλουθα:
Η εκτίμησή μου, η οποία είμαι βέβαιος ότι εκφράζει και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. του Π.Π.Κ. ως προς το πνευματικό, κοινωνικό και λοιπό έργο και δράση σας, είναι βαθύτατη, αναγνωρίζοντας παράλληλα την αποκλειστική ρύθμιση ορισμένων ζητημάτων που αφορούν τον ιερό ναό του οποίου προΐστασθε, στο εκκλησιαστικό σας συμβούλιο και στο πρόσωπό σας, υπό την ιδιότητα του προέδρου αυτού που φέρετε.
Μεταξύ των προηγούμενων ζητημάτων, θα πρέπει κατά την άποψή μου να υπαχθεί και το θέμα της συμμετοχής στις θείες λειτουργίες κ.λ.π. στο ιερό ναό της Παναγίας και της εκκλησιαστικής χορωδίας του Λουτρακίου, κατόπιν σχετικής αιτήσεως του φορέα και της συμφώνου γνώμη σας, έστω και εάν κατ΄ έθιμο, παλαιότερα δεν συνέτρεχε παρόμοια ανάγκη.Παρά την προσωπική μου συμμετοχή σε ένα ζήτημα που υπερβαλλόντως αναδείχθηκε και αναιτίως σε βάρος σας λειτούργησε εξαιτίας κάποιων χειρισμών, θα επιθυμούσα να σημειώσω, ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως η μακροθυμία και η συναντίληψη από την οποία διακρίνεστε, θα γίνει η αιτία υπέρβασης της κρίσεως, η οποία αφορά ένα πολιτιστικό φορέα του Δήμου με μακρά παράδοση και προσφορά και την επαναφορά της γαλήνης σε όλα τα επίπεδα.
Με εκτίμηση Μιχάλης Δρίτσας
Πρόεδρος Πολιτιστικού – Πνευματικού Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας

2 σχόλια:

μπριξ είπε...

o kyrios oooo ena antropaki mikrogia gia..... ena megalo δημο

μπριξ είπε...

o kyrios oooo ena antropaki mikrogia gia..... ena megalo δημο