Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

"ΤΟ ΙΚΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ 60.000 ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ"

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε σήμερα το Εργατικό κέντρο Κορίνθου προς τον διοικητή του ΙΚΑ για τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα ιατρεία και ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες...!
Προς: Μεργο Γεώργιο Διοικητή ΙΚΑ
Αθήνα
Θέμα: Διαμαρτυρία για την λειτουργία Ιατρείων ΙΚΑ Κορίνθου
Κύριε Διοικητά,
Σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των εργαζομένων και συνταξιούχων της περιοχής μας γιατί καθημερινά ταλαιπωρούνται στις ουρές, ασθενείς και άτομα μεγάλης ηλικίας για να μπορέσουν να πάρουν σειρά για μια ιατρική εξέταση.
Ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων και συνταξιούχων που εξυπηρετεί η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ Κορίνθου (60.000 άτομα περίπου) δημιουργεί την ανάγκη να επανεξεταστούν οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και να καλυφθούν άμεσα με νέες ειδικότητες και περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το Ακτινολογικό δεν λειτουργεί ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της περιοχής Νεμέας έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους γιατί δεν προσφέρετε καμία ιατρική υπηρεσία από πλευράς ΙΚΑ.
Η λειτουργία των τηλεφωνικών ραντεβού (184) κρίνεται απαραίτητη αλλά πρέπει να συνδυαστεί συγχρόνως και με την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να σταματήσει επιτέλους να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής εργαζομένων και συνταξιούχων.
Οι ασφαλισμένοι ανελλιπώς καταβάλλουν εισφορές για να έχουν ανάλογες παροχές υγείας δυστυχώς όμως η επικρατούσα σήμερα κατάσταση είναι απαράδεκτη.
Η παρέμβασή σας πρέπει να είναι άμεση γιατί το πρόβλημα γίνεται κάθε μέρα που περνάει όλο και μεγαλύτερο και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων και συνταξιούχων είναι εντονότερες αφού η απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης έχει φτάσει στα όριά της.
Το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας είναι αποφασισμένο να αντιδράσει και να διεκδικήσει αγωνιστικά την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που αφορά το πρώτιστο αγαθό, την υγεία των εργαζομένων.
Για τη Διοίκηση
Ο πρόεδρος Νίκος Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: