Τρίτη 22 Απριλίου 2008

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ

Μετά τη νέα αναβολή συζήτησης των πέντε προσφυγών κατά της υδροδότησης της Κορίνθου από τη Στυμφαλία, για τις 14 Νοεμβρίου 2008, παραμένει σε εκκρεμότητα η συζήτηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης του έργου. Όπως μας είχε πληροφορήσει ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΚ κ. Α. Καραμανλής, εδώ και ένα μήνα, η αίτηση θα συζητηθεί εντός ολίγων ημερών και μάλιστα προ του Πάσχα. Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Ποιοι είναι αυτοί που φρενάρουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη συνέχιση των εργασιών, που εν πάσει περιπτώσει θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από το Δήμο «και με το νόμο». Εν τω μεταξύ προστίθενται συνεχώς και νέοι μεσολαβητές καταθέτοντας μάλιστα και πλούσια δώρα στην ποδιά του κ. Λέγγα για να εξασφαλιστεί η άνευ αντικρίσματος συναίνεσή του. Και η άνευ αντικρίσματος συναίνεση συνίσταται στο ότι:
Α) Δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή κυριότητα στο νερό.
Β) Η όποια συναίνεσή του δεν εξασφαλίζει και τη συναίνεση των Αργείων που έχουν προσφύγει μαζί του στο ΣτΕ (αιδώς Αργείοι και Έλσα).
Γ) Ο νόμος που άνοιξε το δρόμο για την απρόσκοπτη υδροδότηση της Κορίνθου, δεν απαιτεί συναίνεση τρίτων. Το μόνο που απαιτείται και επιβάλλεται να γίνει είναι να τολμήσει ο Δήμαρχος Κορινθίων να εκτελέσει το έργο. Όλα τα άλλα εκτός του ότι προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του Κορινθιακού λαού και αποδεικνύουν και αδυναμία διαχείρισης των ζωτικών προβλημάτων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: