Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ

Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου κατόπιν ενημερώσεως που έλαβε από την Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Ε. σας ενημερώνει ότι, ο Ν. 3649/08 και το άρθρο 26 παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας (Ο.Τ.Α.).
Προς τούτο εξεδόθη από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετική απόφαση, η υπ’ αριθμ. Α.Π.18115/08, βάσει της οποίας οι σχετικές διατάξεις του νόμου θα ισχύουν μέχρι τις 3 Ιουλίου 2008, με αντίστοιχη δέσμευση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσει σχετικά.
Ειδικότερα δια του Ν. 3649/08 ρυθμίζονται:
1.Οι φορολογικές διαφορές μεταξύ Ο.Τ.Α. και φορολογούμενων ανεξαρτήτως περιόδου οφειλών, για τις οποίες έχουν ασκηθεί προσφυγές ενώπιον των Διοικητικών Πρωτοδικείων και οι οποίες εκκρεμούν.
Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ρυθμίσεις γίνονται χωρίς επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων που έχουν βεβαιωθεί ή όχι.
Η ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων στο οικείο Ο.Τ.Α.
2.Οι οφειλές από Δημοτικά τέλη, φόρους, εισφορές και πρόστιμα Κ.Ο.Κ. ρυθμίζονται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου.
Στα Δημοτικά τέλη υπάγονται η ύδρευση, η άρδευση και οι διαφημίσεις.
Στην ρύθμιση δεν υπάγονται τα πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις, τα μισθώματα ακινήτων, η παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και τα αυτοτελώς επιβληθέντα πρόστιμα των παράνομων διαφημίσεων.
3.Οι οφειλές και τα πρόστιμα από τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων (Υπαίθριο Εμπόριο, άρθρο 5, Ν.2323/95) ρυθμίζονται με μηνιαίες δόσεις μειωμένα σε ποσοστό 70% και χωρίς προσαυξήσεις εκπρόθεσμου καταβολής.
Οι ανωτέρω δόσεις ρυθμίζονται με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τη γραμματεία της Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Ε. και φυσικά από τους τοπικούς δήμους και κοινότητες.
Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Ε. : 2610 - 276053, Fax : 2610 - 276056
E-Mail:
patra@kaele.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: