Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

3 ΝΟΜΟΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Δύο φορείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαχειριστούν τα στερεά απόβλητα. Η μελέτη προβλέπει τη σύσταση ενός φορέα για την Αρκαδία, την Αργολίδα και την Κορινθία και ενός για τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.
Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών και προέδρου της τριμελούς επιτροπής υφυπουργών Αθανάσιο Νάκου.
Η εξέλιξη αυτή αλλάζει όλα τα δεδομένα και ήταν αναμενόμενη μετά την τοποθέτηση του περιφεριάρχη όταν είχε έρθει στην Κόρινθο και είχε αναγγείλει τον τρόπο που θα εξελιχθούν απο κυβερνητικής πλευράς τα πράγματα.
Την ίδια στιγμή που οι δήμαρχοι της Κορινθίας ήθελαν να πληρώσουν λεφφτά και για νέες μελέτες που δεν θα είχαν κανένα μα κανένα αντίκρυσμα.Τώρα πλέον η περιφέρεια θα βρεί τον τόπο που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμάτων και για την Κορινθία αλλά και για την Αργολίδα απο κοινού με την Αρκαδία.
Εμείς θεωρούμε οτι είναι μία εξαιρετική εξέλιξη αυτή και θα λύσει τα προβλήματα των σκουπιδιών στον συντομέτερο δυνατόν χρόνο και μάλιστα με τρόπο που δεν μπορούσαν μόνοι οι δήμοι...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: