Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

TA ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤ
Α

Τελικά οι ευρωεκλογές είχαν και τα καλά τους. Μπορεί οι μισοί να μη ψήφισαν και οι υπόλοιποι μαύρισαν την κυβέρνηση δίνοντάς της όχι μήνυμα αλλά χαστούκι, για την αδιαφορία της στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, στην ακρίβεια, υγεία, παιδεία κ.λ.π. παραμονές εκλογών μας γεμίζουν υποσχέσεις και εμείς ανυποψίαστοι διαλέγουμε αυτόν που λέει πάντα τα μεγαλύτερα ψέματα, είναι βίτσιο του ΄Έλληνα. Δεν θα ξεχάσω τον Πρωθυπουργό στο σπίτι δήθεν ανυποψίαστου οικογενειάρχη που ξαφνικά μέσα από τον τηλεφωνικό κατάλογο τον διάλεξαν για να κάνει την παράστασή του ο πρόεδρος.
΄Ήταν κάπου στην Ηλιούπολη οικογένεια τρίτεκνου, όλοι στις κάμερες, που τυχαία πέρναγαν από κάτω είδαν φως και μπήκαν και τον πρωθυπουργό να κάνει εξαγγελίες παροχών. Θα σας δώσουμε εκείνο, το άλλο, ευχαριστούμε που μας γεμίζετε το στρατό με παλικάρια, βοηθάτε το δημογραφικό και μόλις βγούνε όλα στο κάλαθο , αυτό το δούλεμα χρόνια τώρα, από όλους. ΄Έλα όμως που το αποτέλεσμα είχε και μηνύματα και από την επομένη δεν προλάβαμε ανάσα να πάρουμε και να μείωση θητείας και να δάνεια ειδικά σε τρίτεκνους. ΄ Έτσι το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων εξομοίωσε τους τρίτεκνους με τους πολύτεκνους στο θέμα χορήγησης στεγαστικών δανείων και είχε την άμεση σύγκριση του υπουργείου οικονομίας, ΄Έτσι λοιπόν οι τρίτεκνες οικογένειες θα μπορούν να παίρνουν δάνεια στεγαστικά με επιτόκιο 4% για την απόκτηση πρώτης κατοικίας και κατά περίπτωση δεύτερης κατοικίας. Με δηλώσεις του ο υπουργός είπε ότι έτσι δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες τρίτεκνους να επωφεληθούν από τους ευνοϊκούς όρους και να αποκτήσουν σπίτι. Μπορεί να γκρινιάζω για προεκλογικά τεχνάσματα αλλά μεταξύ μας έστω και έτσι κάποιοι συνάνθρωποι μας που είχαν το κουράγιο σε τέτοιες εποχές να κάνουν τρία παιδιά πέρα από τα δικά μας μπράβο θέλουν και την υλική επιβράβευση της πολιτείας και το μέτρο αυτό είναι από τα θετικά που γίνονται αυτό τον καιρό. Μακάρι να μη μένουμε εκεί γιατί βοήθεια χρειάζονται όλοι από αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν με 350 ευρώ σύνταξη(ούτε σπουργίτια) τώρα πως τα καταφέρνουν μόνο ο θεός ξέρει. Εδώ που τα λέμε γιατί να μη δοθεί το ίδιο δάνειο και σε αυτούς που έχουν δύο παιδιά, να τα βάλουν κάτω από ένα κεραμίδι και να μην τους πίνουν το αίμα οι τράπεζες. Ναι η οικονομία έχει προβλήματα δεν το αρνούμαι ναι το χρέος μεγάλο, πως γίνεται όμως μονίμως να περισσεύουν για σπατάλες (δημόσιες δαπάνες) και όχι για εμάς και βέβαια να υπάρξει αμέσως νόμος που να απαγορεύει ρητά τις απολύσεις σε πολύτεκνους γιατί τι να το κάνω το δάνειο άμα δεν έχω να πληρώσω το πολύ σε ένα-δύο χρόνια θα μου το πάρουν πίσω. Καλύτερα λοιπόν να έχω τη δουλίτσα μου και ας μένω σε τσαντίρι. Κλείνοντας θα χαιρετίσω θετικά την απόφαση του υπουργείου μακάρι υπουργέ μου να ακούμε κάθε μέρα ένα θετικό και ας είναι και από φόβο για το επερχόμενο μαύρισμα των εθνικών εκλογών, βλέπετε ο κόσμος ξύπνησε και δεν δουλεύετε πια. Και όπως λέει μια φίλη, που ξέρει οι μισοί έλληνες ψήφισαν ΠΑ.ΚΟ.ΠΑ (πανελλήνιο κόμμα παραλίας) κοιτάξτε να μη μείνουν μόνιμα εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: