Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΑΓΩΝΙΑ ΤΕΛΟΣ

της Χριστίνας Τσιορωτά

-Ανακοινώνονται την Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψηφίων
- Ψυχραιμία συνιστούν οι εκπαιδευτικοί

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς την Παρασκευή μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία οι πίνακες με τις βαθμολογίες. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπολογίσουν κατά προσέγγιση, εάν έχουν επιτύχει, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουν ως το τέλος Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών.

«Ήταν βατά τα θέματα»

«Φέτος νομίζω πως ήταν για την πλειονότητα των μαθητών πιο βατά τα θέματα» , αναφέρει ο εκπαιδευτικός Τάκης Λουζιώτης. Έχει έρθει η ώρα των αποτελεσμάτων, αναμένονται από Παρασκευή , το υπουργείο έχει πει για 23 του μηνός, πάντα όμως έρχονται νωρίτερα. Πιστεύω πως θα υπάρξει άνοδος των μεσαίων βάσεων, των σχολών των χαμηλών και να σας πω και κάτι , αυτό είναι καλό για όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια και σωστό είναι να υπάρχει διαβάθμιση των θεμάτων.

«Ψηλά το κεφάλι όσοι … δεν τα κατάφεραν!»

«Δεν χάθηκε τίποτα, τα παιδιά να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και με πλήρη ειλικρίνεια να βρουν τι πραγματικά θέλουν, τι πραγματικά μπορούν και τι έφταιξε για να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. άλλες ευκαιρίες θα υπάρξουν και θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα. Γιατί όταν κάτι θέλεις και αν το μεθοδεύσεις σωστά τότε πραγματικά το πετυχαίνεις.

«Ανάγκη το κτίριο του πανεπιστημίου στην Κόρινθο»

«Τα τμήματα τα πανεπιστημιακά παρουσιάζουν ζήτηση ανάλογα με αυτό που προσφέρουν. Δεν θέλω να πω πως τα τμήματα της Κορίνθου δεν είναι τμήματα πρώτης γραμμής το σίγουρο 100% είναι πως τα 2 αυτά τμήματα δεν είναι αυτά τα οποία επιλέγει μαζικά ο κόσμος. Είναι τμήματα που δυστυχώς αφορούν θεωρητική κατεύθυνση που σημαίνει πως αποκλείουμε μια μερίδα κόσμου , και πιστεύω πως σιγά - σιγά θα γιγαντωθούν και αυτά. Πιστεύω πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες για να δημιουργηθεί το πανεπιστήμιο, διότι αν δεν γίνει τότε τα 2 τμήματα θα μαραζώσουν. Αν φτιάξουμε κτίριο τότε το πανεπιστήμιο μπορεί να γιγαντωθ7εί, να προσελκύσουμε και άλλα τμήματα , για τι αυτό συμβαίνει ταν έχεις υποδομές, διότι είσαι κοντά στην Αθήνα στην Πάτρα στην Τρίπολη . και τότε θα έχεις παραγωγή όχι φοιτητών αλλά επαγγελματιών οι οποίοι θα έχουν πάρει τα κατάλληλα εφόδια για να βγουν στην κοινωνία»

«Τον Ιούλιο τα μηχανογραφικά»

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν και τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στην επιλογή για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι μέτριες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις δεν φαίνεται να επηρεάζουν ιδιαίτερα τις βάσεις, οι οποίες ιδίως για τις σχολές υψηλής ζήτησης αναμένεται να κινηθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: