Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΟΠΩΣ Ο Γ. ΔΙΚΑΙΟΣ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ !


Θα γράψω δύο λόγια για ένα δύσκολο θέμα, που σίγουρα θα ακούσω και θετικά και αρνητικά σχόλια, όμως νοιώθω ότι μετά τα τελευταία γεγονότα στο Δήμο Κορινθίων πρέπει να κάνω ένα σχόλιο.
Πριν από δυόμισι περίπου χρόνια κέρδισε τη δημαρχία ο Αλέκος
Πνευματικός και μάλιστα με τεράστιο ποσοστό περίπου 62% σίγουρα μια νίκη που δεν χώραγε καμιά αμφισβήτηση, του έδινε την δυνατότητα να κάνει και να αλλάξει πολλά στο Δήμο, έναν δήμο με πολλά προβλήματα, όπως το νερό, τα σκουπίδια, το χωροταξικό και το κυκλοφοριακό.
Μια πόλη με στενά σύνορα και με λίγες κατά την ταπεινή μου άποψη μεγάλες προοπτικές. Μια πόλη λάθος κτισμένη, μάλλον απαράδεκτα δομημένη, στενοί δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς χώρους πράσινου, χωρίς χώρους στάθμευσης και πάνω από όλα όσο και να αναζητήσεις, λίγοι προσφερόμενοι χώροι.
Ένα λιμάνι και μια παραθαλάσσια διαδρομή δεσμευμένη από το λιμενικό ταμείο. Ευτυχώς που έγινε και η πλατεία, θα μου πείτε μου αρέσει, όχι απόλυτα , θα μπορούσε και καλύτερη, αλλά σίγουρα είναι μια πρόοδος στο προηγούμενο χάλι και βέβαια κουτσουρεμένη λόγω λιμενικού ταμείου.
Επανέρχομαι στην δημοτική αρχή και στους ανθρώπους που πλαισιώνουν τον δήμαρχο. Ακούω χρόνια τώρα ο ένας είναι έτσι, ο άλλος αλλιώς, ο ένας άχρηστος ο άλλος λίγος, μα γιατί τέτοια κριτική;
Μήπως τους ψήφισαν κάποιοι εξωγήινοι;
Μήπως τους ψήφισαν αλλοδαποί; ή εμείς οι ίδιοι όταν τους ψηφίζαμε δεν ξέραμε ότι τέσσερα χρόνια θα κυβερνάνε τον Δήμο και όχι τέσσερις μήνες.
Θα μου πείτε, δεν πρέπει να κάνουμε κριτική, αντιθέτως και σκληρή ,άλλο όμως η κριτική και άλλο πολλές φορές προσωπικές κακοήθειες. Άλλωστε το έργο τους σε λίγο, ολοκληρώνεται και έχετε ο κάθε ένας την ευκαιρία να μην τους ψηφίσει. ΄Έρχομαι και στο Δήμαρχο, το ότι σίγουρα θα ήθελε δίπλα του έναν δικηγόρο ή έναν πολιτικό μηχανικό είναι δεδομένο, όμως εμείς ψηφίσαμε όχι αυτός .
Το ότι ο Αλέκος είναι εργασιομανής κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί, λογικό κάποιος που εργάζεται πολύ κάνει και λάθη, όμως το ότι οι ασταμάτητες γκρίνιες και τα ατελείωτα πηγαδάκια δημοτικών συμβούλων στα καφενεία βλάπτουν, είναι δεδομένο, εδώ πάει τα παράπονα στο δήμαρχο και όχι στην πλατεία της πόλης, αν δεν το νοιώθετε δίνετε μόνοι σας δικαιώματα, δεν σας ψήφισε ο κόσμος, για να μαλώνετε αλλά για να στηρίξετε το δήμαρχο στις επιλογές του. (διαφορετικά παραιτηθείτε όπως γενναία έπραξε ο Δικαίος).
Να έρθω και στους άλλους συνδυασμούς πράγματι κάνουν σωστά την δουλειά τους, όμως χρειάζεται και σε πολλά πράγματα συνεννόηση με τον δήμαρχο για το καλό της πόλης.
Δεν μπορεί προεκλογικά σημερινοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να πανηγυρίζουν την νίκη του και ξαφνικά έχουν γίνει μεγαλύτεροι πολέμιοί του. (Αν θέλετε αποδείξεις, έξω από το δημοτικό σχολείο κάποιος την δεύτερη Κυριακή του φώναζε είμαι μαζί σου προχώρα) ένας, μάλιστα και ο ποιο σκληρός .
Μπορεί κάποιος να μου πει στηρίζεις τον Πνευματικό, όχι κάνετε λάθος , στηρίζω το δήμαρχο της πόλης που ζω και που αν δεν πάει καλά θα βουλιάξουμε μαζί του. Κλείνοντας πρώτα πρέπει να τον στηρίξουν οι σύμβουλοί του και μετά όλοι οι άλλοι για να πάει η πόλη μπροστά.
Τον δήμαρχο δεν πρέπει να τον βλέπουμε κομματικά, ο δήμαρχος είναι για την καλυτέρευση της καθημερινότητας, αν το καταλάβουμε τότε θα σταθούμε και κριτικά και επικριτικά αλλά πάντα με μέτρο, πάντα για το καλό της πόλης μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: