Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

Το πρόβλημα των σκουπιδιών στο δήμο Κορινθίων μεγάλο και πολλές φορές φαντάζει άλυτο.
Δυστυχώς η πρωτεύουσα δεν έχει κανένα χώρο νόμιμο για την αποκομιδή των σκουπιδιών της. Χρόνια τώρα όλα έδειχναν ότι η αδιαφορία των υπεύθύνων με το γνωστό ελληνικό, μέχρι του χρόνου θα δούμε τι θα γίνει ήταν σίγουρο ότι κάποια δημοτική αρχή θα την πλήρωνε τη νύφη και έτσι ο κλήρος έπεσε στον Αλέκο.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε χωρίς ΧΥΤΑ-ΧΑΔΑ και όλα τα άγνωστα σε όλους μας αρχικά, ακατανόητα θα έλεγα, εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε καθαρή πόλη.
Σε αυτά τα δυόμισι χρόνια έχουν γίνει πολλές τεράστιες προσπάθειες να βρεθεί λύση συζητήσεις ατέλειωτες, αλλά δυστυχώς και άνευ ουσίας, έχω την τύχη (ατυχία θα έλεγα) να παρευρεθώ σε όλες τις συνεδριάσεις των εννέα δήμων ανατολικής Κορινθίας για το χώρο που θα οικοδομούσαν το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, ποτέ δεν ήλθαν και οι εννέα και αν θέλετε συμπεράσματα μηδέν.
Εν τω μεταξύ ο Δήμος Κορινθίων κάθε μέρα αγωνιούσε που θα πάει τα απορρίμματα και όταν ασφυκτιούσε όλοι είμαστε απέναντι και του λέγαμε κόψε το λαιμό σου, λύση άμεση όμως κανένας.
Αν φταίει ο Δήμαρχος; Σίγουρα ο πρώτος αλλά όλοι οι άλλοι δεν έχουν καμιά ευθύνη;
Και ιδιαίτερα κάποιοι που χρόνια είναι στο δήμο και ξαφνικά έγιναν ευαίσθητοι και το χειρότερο δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο, που οι ίδιοι έκαναν και φτάσαμε σε αυτή τη κατάντια.
Κάποια στιγμή έρχεται ο περιφερειάρχης και μας λέει τη μαγική λέξη δεματοποιητής, λύση στο πρόβλημα; Όχι ,αλλά βαθιά ανάσα και περιθώρια καθαρής σκέψης να δούμε το μέλλον μας.
Άντε πάλι γκρίνιες, βαβούρες και πάνω από όλα κομματικές σκοπιμότητες . Εμείς δεν το θέλουμε πάρτε τον εσείς και τέτοια ευτράπελα και στο μεταξύ ο Δήμος Κορινθίων πνίγεται στα σκουπίδια, όλοι φωνάζουν, όλοι βρίζουν αλλά λύση άμεση καμιά η μάλλον πολλές για το μέλλον.
΄Έτσι ο δήμαρχος κατάντησε ζητιάνος παρακαλώντας τους γείτονες να πάρουν κανένα φορτηγό σκουπίδια, μιλάμε για κατάντια και ευτυχώς που υπάρχει και ο Λιούντρης που με όλο το κόστος βοηθάει την πρωτεύουσα, πήγε ο Τόγιας να πάρει κανα δύο φορτηγά και οι καλοθελητές έστειλαν τον οδηγό στο αυτόφωρο. Ναι σε κάποια σημεία ο δήμαρχος κάνει λάθη αλλά δεν είδα και κάποιον να στέκεται κοντά του οι περισσότεροι με ύφος φιλοσόφων δίνουν λύσεις αυριανές. Ρε μεγάλε τι γράφεις στηρίζεις τον Πνευματικό; Όχι στηρίζω τον δήμαρχο όποιος και να είναι όπως και να τον λένε. Έμαθα πριν από λίγο ότι νέος αντιδήμαρχος ο Χρήστος Μελέτης ένας σοβαρός άνθρωπος χαμηλών τόνων με καθημερινή προσπάθεια. Σας το λέω και να το θυμάστε αν δεν το βοηθήσουμε όλοι είναι καταδικασμένος να αποτύχει, γιατί δυστυχώς φταίμε και εμείς που δεν ξέρουμε, αλλά και δεν θέλουμε να μάθουμε για να βοηθήσουμε, πόσοι από από εμάς δεν πετάμε όπου βρούμε τα σκουπίδια μας, πόσοι από εμάς δεν πετάμε ότι έχουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, πόσοι από εμάς δεν πετάμε στου γείτονα τον κάδο τα δικά μας απορρίμματα, γιατί βρωμάνε.
Για να μην γράψω για τις παραλίες που ότι μας περισσεύει το πετάμε στην άμμο και την επομένη φταίει ο δήμαρχος για όλα.
Καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας από τον πνευματικό μέχρι τον τελευταίο ετεροδημότη, όσο για τους επικεφαλής να προκαλέσουν μια ανοικτή σύσκεψη για τα σκουπίδια, να ακούσουμε άμεσες λύσεις χωρίς πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Κάντε το, ο κόσμος βλέπει και ακούει και όταν έλθει η ώρα κρίνει και ψηφίζει και απότι βλέπετε ξύπνησε και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: