Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ. !!!

Εδώ και πέντε ημέρες η ηλεκτρική καρέκλα του διοικητή στο νοσοκομείο Κορίνθου απέκτησε νέο ενοικιαστή. Το όνομα του Χρήστος Βιρβιλής, προερχόμενος από την Λακωνία όπου και παρέμεινε αν δεν κάνω λάθος περίπου πέντε χρόνια στην θέση του διοικητή στο νοσοκομείο της Σπάρτης, φαίνεται εκεί η όλα πάνε καλά , η δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει την ηλεκτρική καρέκλα.
Θα μου πείτε μπορεί ο συγκεκριμένος διοικητής να έχει τα ανάλογα προσόντα και στη Σπάρτη να τα ανέδειξε βάζοντας τάξη, μακάρι γιατί εδώ έχουμε βαρεθεί τις αλλαγές και το χειρότερο όλοι έρχονται με υποσχετική (που λέμε στο ποδόσφαιρο) για έξη μήνες έως ένα χρόνο το πολύ. Το έχω γράψει και μπορεί να σας κουράσω αλλά θα το ξαναπώ. Το νοσοκομείο της Κορίνθου και όχι μόνο πρέπει όλοι να το στηρίξουμε πρώτος ο διοικητής και τελευταίος όποιος πολίτης νοιώθει ότι χωρίς το νοσοκομείο θα πεθαίνουμε αβοήθητοι στους δρόμους μέχρι την Αθήνα και εκεί αν μας δεχθούν, για διάφορους γνωστούς λόγους. Θα μου πείτε τι μπορεί να κάνει ο διοικητής μόνος του αν δεν τον στηρίξουν γιατροί-νοσηλευτές-προσωπικό-πολίτες, ένα έχω να πω εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που εξακολουθούν να μη θέλουν η να μη μπορούν ,όλο το υπόλοιπο δυναμικό του νοσοκομείου είναι σωστό και στέκεται στο ύψος του. Αν τώρα δεν μπορούν οι λίγοι να συμμορφωθούν υπάρχουν δύο δρόμοι ο ένας της παραίτησης, ο άλλος της απομόνωσης τα φαινόμενα αδιαφορίας –αλαζονείας- ο νομός της λευκής μπλούζας στην άκρη. Τα γράφω αυτά με αφορμή τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον νέο διοικητή. Από τι κατάλαβα στα λίγα λεγόμενα του, τα μέχρι χθες στο καλάθι των αχρήστων, ξεκινάει από μηδενική βάση ήλθε ο άνθρωπος να μείνει και θα το προσπαθήσει, ήλθε να πετύχει όσο και αν τα παπαγαλάκια και οι κακοήθειες σε αυτό το τόπο περισσεύουν. Τώρα θα μου πείτε αν δεν τον στηρίξουν και από το υπουργείο τι μπορεί να κάνει, εδώ η ευθύνη μόνο δική του, αν συνεχίσουν άνωθεν την ίδια πολιτική έχει το κουράγιο τι δύναμη θα έλεγα να τα βάλει με την ηγεσία διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί η υποσχετική. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι δικαιολογίες τέλος από όλους, γιατρούς έχουμε και θα έλεγα οι κεφαλές από τους καλύτερους. Νοσηλευτές σίγουρα έχω την τύχη λόγω προσωπικού προβλήματος να τύχω άριστης συμπεριφοράς και βοήθειας (πριν καν ασχοληθώ με την δημοσιογραφία) δεν απομένει σε αυτούς να απομονώσουν όποιους θέλουν να κάνουν κακό στο νοσοκομείο. Ο διοικητής πάντως μου είπε ότι έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να πετύχει, μακάρι αυτό θέλουμε όλοι.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι και όλοι εμείς και εγώ με την μικρή μου γνώμη θα στηρίξω τον διοικητή αρκεί να δείξει δείγματα γραφής, για μας η πορεία του ξεκινάει από σήμερα σίγουρα με λίγο χρόνο χάριτος και προσαρμογής, να του ευχηθώ καλή δύναμη καλό κουράγιο, θα τα χρειαστεί, βλέπετε δεν κάθεσαι κάθε μέρα σε ηλεκτρική καρέκλα και δυστυχώς το νοσοκομείο Κορίνθου την έχει μόνιμα στην πρίζα τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: