Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο Γ. ΔΙΚΑΙΟΣ

της Τζένης Σουκαρά

<< Εκεί που έχουν φτάσει οι σχέσεις οι δικές μου με τον δήμαρχο δεν υπήρχε άλλη λύση από το να παραιτηθώ, για να διευκολύνω το έργο της δημοτικής αρχής. Τώρα που παραιτούμαι και θα αναλάβει κάποιος άλλος, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την πόλη. Αυτό το λέω και ξέρω γιατί το λέω.
Δεν είχα καμιά επαφή και καμιά βοήθεια από τον Δήμαρχο. Στη καθαριότητα πήγα αρκετά καλά και σε κάποιους δεν άρεσε αυτό. ΄Άρχισαν οι τρικλοποδιές και τα παρατράγουδα. Εγώ δεν είμαι ούτε της ίντριγκας ούτε του ψέματος, μιλάω με την γλώσσα της αλήθειας και σε όποιον αρέσει..>>
Αυτή ήταν η εισαγωγή στην χθεσινή συν/ξη τύπου του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιάννη Δικαίου.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ

Μια συν/ξη τύπου που ακολούθησε την παραίτησή του από την θέση του αντιδημάρχου και παράλληλα την ανεξαρτοποίησή του από τον συνδυασμό του Αλέκου Πνευματικού. Στο Δ.Σ. της Δευτέρας παρόλα αυτά ο Κος Δικαίος αιφνιδίασε ανακοινώνοντας χθες και την παραίτησή του από την θέση του Δημοτικού συμβούλου, τονίζοντας πως:
<<Είναι πολύ πιο τίμιο και πιο σωστό, γιατί δεν μπορώ να πάω κόντρα στον συνδυασμό μου παρότι δεν ήταν αυτό που περίμενα, δεν ήταν αυτό που ήθελα.>>.
Ο Κος Δικαίος συνόδευσε την παραίτησή του αυτή, ασκώντας κριτική σε θέματα καθημερινότητας του Δήμου Κορινθίων που παραμένουν άλυτα, παρότι είναι απλά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:
<< είμαστε φτηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα>>.
Ο Κος Δικαίος προχώρησε ασκώντας κριτική και στις νέες συμμαχίες του δημάρχου λέγοντας: << Δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν μπορώ να βλέπω τον Παύλο Θωμαίδη μαζί με δήμαρχο να πατάει το κουμπί και να πετάει την πετρούλα στο ρυάκι και να λέει ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι, όταν εμείς αγωνιστήκαμε για να βγει ο Αλέκος ο Πνευματικός δήμαρχος και ο Κος Θωμαίδης έλεγε τότε πως αφού έπεσε η πόλη στα χέρια του Πνευματικού θα καταστραφεί. Ταυτόχρονα όλοι οι σύμβουλοί του να μην γνωρίσουν σήμερα για ένα τόσο σημαντικό θέμα >>.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Ο Κος Δικαίος αναφέρθηκε στις τρικλοποδιές που κάποιοι έβαλαν στο έργο της καθαριότητας και αυτή τη φορά αναφέρθηκε στο Κο Δημήτριο Τζαναβάρα:
<< Πως είναι δυνατόν ο Κος Τζαναβάρας να με παίρνει την Παρασκευή το βράδυ και να με καλεί να πάω στο κλειστό γυμναστήριο γιατί έχει 30 σακούλες και άλλα δύο φορτηγά με κλαδιά και χόρτα, όταν ξέρει ότι τα φορτηγά είναι φορτωμένα και δεν μπορώ να τα αδειάσω εδώ και μια βδομάδα; ΄Έχει βάλει τρικλοποδιές ο Κος Τζαναβάρας. Ξαφνικά άρχισε να ρωτάει που πάνε τα ανοικτά αυτοκίνητα. >> .

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ

<<Δεν βοήθησε καθόλου ο Δήμαρχος.>> , τόνισε ο Κος Δικαίος, αφήνοντας υπαινιγμούς πως αιφνιδίως έκλεισε η μια μετά την άλλη οι χωματερές των όμορων δήμων, ενώ από εδώ και στο εξής θα αποκατασταθούν όλα.
Καταλήγοντας ο πρώην αντιδήμαρχος αποκάλυψε πως ο δήμαρχος τον κάλεσε να ανακαλέσει τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του, ειδάλλως να καταθέσει την παραίτησή του. << ΄Ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν μου έκανε αυτήν την πρόταση. Ξέρει το χαρακτήρα μου, πως δεν κάνω πίσω. Γι αυτό κι έπρεπε να παραιτηθώ. >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: