Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΝΕΜΕΑ

Της Χριστίνας Τσιορωτά

-Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ληστή!
-Η αστυνομία έφτασε στον τόπο του συμβάντος την άλλη μέρα το πρωί!


Σ αυτή τη δουλειά πολλές φορές καταγράφεις γεγονότα τα οποία δεν μπορείς να διανοηθείς πως κάποια στιγμή θα τα βιώσεις και εσύ . πως από καταγραφέας του συμβάντος πως θα γίνεις εσύ το συμβάν. Πως θα γίνεις το ρεπορτάζ , πως θα είσαι μέρος του συνόλου , ως εκ τούτου όμως δέχεσαι και τα στραβά και τα ανάποδα του και τις ελλείψεις του εν προκειμένω. Αυτό συνέβη στον συνάδελφο το Δημήτρη το Μανωλάκη και την οικογένειά του τα χαράματα της Δευτέρας. Ο ίδιος ο Δημήτρης περιγράφει το περιστατικό.

«Πρόσωπο με πρόσωπο με το ληστή!»

«Επιστρέφαμε με την οικογένειά μου από την Αθήνα το βράδυ της Κυριακής. Μπαίνοντας στο σπίτι και ενώ δεν υπήρχαν οποιαδήποτε σημάδια παραβίασης στην πόρτα ή θορύβου στο εσωτερικό του σπιτιού, ο πατέρας μου ο οποίος έβαλε το κλειδί στην πόρτα για ν ανοίξει και να μπούμε ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μ έναν άγνωστο. Σε κλάσματα δευτερολέπτου στο μυαλό οι εικόνες που είχαν προηγηθεί. Ένας άγνωστος να είναι στο σπίτι μας, να ψάχνει, να κλέβει , να μην ξέρουμε ν τέλει τις προθέσεις του αφού ήταν προφανές πως δεν μας περίμενε , πως αιφνιδιάστηκε. Οι φωνές και ο θόρυβος τον έκαναν να τραπεί σε φυγή. Βγήκε από την κύρια πόρτα όπως είχε μπει δηλαδή σαν κύριος και έτρεξε στο δρόμο. Ενστικτωδώς τον ακολούθησα έως ότου σκέφτηκαν πως ίσως είχε όπλο, πως ίσως το γύριζε εναντίον μου και σταμάτησα. Επέστρεψα στο σπίτι μου εκεί όπου η αδερφή μου είχε υποστεί σοκ και ο πατέρας μου έψαχνε το σπίτι αν δει τι ,μας λείπει και η μητέρα μου ματαίως προσπαθούσε να αναφέρει το περιστατικό στο Α.Τ Νεμέας.»


«Ο δράστης παρακολουθούσε το σπίτι;»

Το περιστατικό γεννά πολλές υποψίες. Η οικογένεια φεύγοντας από το σπίτι είχε αφήσει τα φώτα ανοιχτά. Στην αυλή δε ήταν παρκαρισμένα 4 αυτοκίνητα. Ουδείς που δεν παρακολουθούσε το σπίτι θα μπορούσε να ξέρει εάν δεν υπήρχε κανένα απολύτως άτομο μέσα στο σπίτι. Επιπλέον , ο δράστης , όπως μαρτυρά ο Δημήτρης , μπήκε από την κύρια είσοδο με τα κλειδιά μάλιστα του σπιτιού. Είχε βρει στο αυτοκίνητο της μητέρας του Δημήτρη μια αρμάδα με κλειδιά ένα εκ των οποίων ήταν και της πόρτας. Πώς άραγε το ήξερε; Πώς ήξερε πως σε αυτό το αυτοκίνητο το οποίο ήταν το μόνο που είχε παραβιαστεί υπήρχαν κλειδιά;

«1 άτομο στο Α.Τ Νεμέας»

«Αφού το τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα δεν απαντούσε πήγα ο ίδιος, λέει ο Δημήτρης. Βρήκα εκεί μόλις έναν αστυνομικό ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως «δεν μπορεί να φύγει από το τμήμα γιατί είναι μόνος του.» Για το συμβάν δεν ενημερώθηκε η αστυνομία στην Κόρινθο. «άλλωστε η σήμανση έτσι κι αλλιώς θα ερχόταν το πρωί» έτσι είπε ο αστυνομικός. Γύρισα σπίτι μου όπου ευτυχώς διαπιστώσαμε πως ο δράστης δεν είχε προλάβει , ακριβώς επειδή γυρίσαμε, να ψάξει όλα τα δωμάτια εκεί όπου υπήρχαν χρήματα και χρυσαφικά. Αυτό όμως πόση σημασία έχει όταν έχεις αντικρίσει τον ληστή μέσα στο σπίτι σου , όταν δεν μπορεί η αδερφή σου να κοιμηθεί μέσα σε αυτό από το σοκ κι όταν πια κάθε φορά που βάζεις το κλειδί στην πόρτα αναρωτιέσαι αν κάποιος επίδοξος είναι πάλι εκεί και παραφυλάει, και απειλεί την περιουσία σου , τη ζωής ου , τη ζωή των δικών σου!»


«Πρωί – πρωί η αστυνομία έφτασε»

Λίγο πριν τις 9 το πρωί με ενημέρωσαν από το αστυνομικό τμήμα Κορίνθου πως πηγαίνουν στο σπίτι μου για όλα όσα απαιτούνται . το να βρεθεί ο δράστης δεν νομίζω πως είναι πιθανό, άλλωστε όλοι αυτοί οι μετανάστες μοιάζουν μεταξύ τους, είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις κάποιον, είναι αδύνατον η αστυνομία να βρει κάποιον εάν δεν πιαστεί επ αυτόφωρο.



Επιτέλους… κάποιος να μας φυλάει!

Το περιστατικό είναι ένα από τα χιλιάδες που συμβαίνουν καθημερινά. Ένα από εκείνα τα χιλιάδες που θα έπρεπε να είχαν θορυβήσει , να είχαν ανησυχήσει, να είχαν κινητοποιήσει τις αρχές. Να είχαν καλύψει τα κενά , τα τραγικά κενά που υπάρχουν στα αστυνομικά τμήματα, να είχαν επικαιροποιήσει τα οργανογράμματα των υπηρεσιών , στην Κορινθία είναι απο την δεκαετία του 80 και δεν ντρεπόμαστε και που το λέμε! Κάποιος να μας φυλάει , αυτό ζητά ο Δημήτρης και η οικογένειά του , η κάθε οικογένεια. Ας λείψουν κάποιοι από έναν υπουργό , ή έναν παρατρεχάμενο , στη χώρα τούτη και ο τελευταίος διοικητής να είσαι έχεις αστυνομικό να σε φυλάει! Έλεος! Αίσθημα ασφάλειας κύριοι! Αυτό κλέψατε από τον κοσμάκη και γι αυτό; Αν δεν πάρει το νόμο στα χέρια του που πολύ το φοβάμαι έ τότε σίγουρα θα σας μαυρίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: